Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Január 22. 07:00, hétfő | Helyi

Vince-napi pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken

Vince-napi pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken

2018. január 19-21. között, péntektől vasárnapig zajlott a Vince-napi pincejárás, a Pannonhalmi Borvidéki Bor-Promóciós Kft., Borpromo szervezésében.

Szent Vince napja alkalmából, a Pannonhalmi Borvidék pincéinek gazdái, immáron 5. éve nyitották ki a borkedvelők előtt pinceajtóikat egy téli pincejárással.
A Győr környékén kuriózumnak számító programhoz 8 szőlőbirtok, pincészet csatlakozott, több mint 50 borfajtával. Az érdeklődők végiglátogathatták a - Pécsinger Szőlőbirtok; Ács János Pincészete; Babarczi Szőlőbirtok; Cseri Pincészet; Soós Pince; Hangyál Pince; Herold Pince és a Pannonhalmi Apátsági Pincészet- programjait.

A legkorszerűbb technológiák ötvözve az évszázados tradíciókkal mára nem csak az ország egyik legrégebbi, hanem a magyar minőségi bortermelés egyik meghatározó régiójává tette a Pannonhalmi Borvidéket.

A Borvidék központjában kimagaslik a Pannonhalmi Apátság, amely a kereszténység, az európai kultúra, a szőlő- és borkultúra honi bölcsőjének tekinthető. Az apátság 1996-ban ünnepelte fennállásának ezredik évfordulóját, és ugyanebben az évben felkerült az UNESCO Világörökségi Listájára is.

A Pannonhalmi Borvidék borászai az évszázadok tapasztalatait a jelen köntösébe csomagolták és a végeredményt palackozott formában kínálják a borkedvelők számára.

Borbély Sándor, a Pannonhalmi Borvidéki Bor-Promóciós Kft. ügyvezetője portálunknak elmondta, hogy a regisztrált adatok alapján, több mint 300 borkedvelő mozgott borvidék szerte.

Írta: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.