Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Augusztus 21. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Virágba öntött szupersztárok Debrecenben

Virágba öntött szupersztárok Debrecenben

Hiába a monumentális virágköltemények, a legnagyobb sztárok Darth Vader és a táncos lányok voltak a 41. Debreceni Virágkarneválon. Összesen tizenhat virággal kirakott kocsi vonult végig Debrecen utcáin, rajtuk a különleges, többméteres

 
Mintha a riói karneválra csöppentünk volna. Ugyanannyi csinos táncos lány, csak itt több a virág és a fura figura. Ez nem Brazília, hanem Debrecen.


Ahol máskor autók araszolnak, most táncosok egész tömege ropja. De zsúfolásig megtelt a nézőtér is. Negyedmillióan voltak kíváncsiak a 41. Debreceni Virágkarneválra.


Egymás után érkeznek a kocsik a különleges, virágokkal kirakott szobrokkal. Több mint hárommillió szálat használtak fel a több méter magas szobrok díszítéséhez.


Elismerő fütty szólt a táncosoknak. A fellépők a világ minden tájáról érkeztek. Az olasz fiúk zászlót dobáltak, a magyar lányok pedig hastáncoltak.


Többeknek egyértelműen Darth Vader tetszett a legjobban, de az állatfigurák: a malac, a kakas, a borjú és a tehén is sikert aratott.


Arról, hogy melyik virágkompozíció lesz a nyertes, a felvonulás végén a zsűri dönt majd.


Független Hírügynökség
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.