Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2019. Július 30. 07:10, kedd | Életmód

Virágkorukat élik a mobiljátékok

Virágkorukat élik a mobiljátékok

A legfrissebb statisztikák alapján minden emberre a Földön, nagyjából másfél mobiljáték letöltés jut. A szárnyaló piacon uralkodnak a logikai, RPG és akciójátékok, amik az összes letöltött alkalmazás egyharmadát tették ki az elmúl

Összesen 30,3 milliárd alkalmazást töltöttünk le a mobileszközeinkre, ebből 11,2 milliárd volt játék az elmúlt három hónapban. A legnagyobb átlagos felhasználószámmal rendelkező játék az a PUBG Mobile, amit több, mint 100 millióan játszanak világszerte annak ellenére, hogy több közel-keleti országban is betiltották. A Pokémon GO-ra a 9. legtöbbet költjük, miközben a 6. legnépszerűbb, érdemes lesz figyelni, hogy a Wizards Unite megjelenése mennyit ront majd ezeken a pozíciókon. A Clash of Clans és Clash Royale még mindig termeli a milliárdokat a Supercell számára, a Brawl Stars azonban nem érte el azt az átütő sikert, mint a korábbi játékaik.

Az Android és iOS közötti különbségen valószínű senki sem lepődik meg. Az elérhetőség és ár még mindig két olyan tényező, ami az emberek legnagyobb hányadánál befolyásolja az eszközvásárlást, így juthat minden egyes iOS App Store-os letöltésre közel háromszor annyi Google Playes. Ha kizárólag a játékokra fókuszálunk, akkor még nagyobb az Androidos készülékek dominanciája, ugyanis 265 %-kal több letöltés érkezik ezekről a mobileszközökről. Az összes Appból származó bevétel 75 %-át a játékok teszik ki és a bevételek évről évre folyamatosan növekednek.

Az elmúlt hónapokban az Egyesült Államokban töltötték le a legtöbb mobiljátékot, azonban bevételben Kína vezet. Utánuk következik Japán és Dél-Korea, mint a harmadik és negyedik legnagyobb piac a mobilos applikációk világában.

Forrás: esport1.hu

Kép: 24.hu, esport1.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 28. 18:19, vasárnap | Életmód

Nem okozott súlyos betegséget az omikron vírusváltozat egy szakértő szerint

A dél-afrikai fertőzöttek között eddig egyetlen esetben sem okozott súlyos megbetegedést a koronavírus minap azonosított új, omikron nevű változata

2021. November 23. 12:01, kedd | Életmód

Már minden huszadik eladott autó elektromos vagy tölthető hibrid Magyarországon

Az újautó-értékesítésben jelentősen nő az elektromos autók aránya: 2021 szeptemberében európai szinten már az eladott járművek 23 százaléka volt tisztán elektromos vagy hibrid, ami duplája az egy évvel korábbinak.

2021. November 19. 15:04, péntek | Életmód

A magányos kutyák szorongásának oldására fejlesztenek távhívásos rendszert

Magányos kutyák nemsokára talán "felhívhatják" távollévő gazdájukat egy új eszközzel, amelynek fejlesztésén brit és finn kutatók dolgoznak.

2021. November 19. 08:47, péntek | Életmód

Egyszerre optimisták és elégedetlenek a mai fiatalok

A mai fiatalok derűlátóbbak a szüleiknél, ugyanakkor hatékonyabb válságkezelést várnak a döntéshozóktól - derül ki az UNICEF globális felméréséből.