Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2019. Július 30. 07:10, kedd | Életmód

Virágkorukat élik a mobiljátékok

Virágkorukat élik a mobiljátékok

A legfrissebb statisztikák alapján minden emberre a Földön, nagyjából másfél mobiljáték letöltés jut. A szárnyaló piacon uralkodnak a logikai, RPG és akciójátékok, amik az összes letöltött alkalmazás egyharmadát tették ki az elmúl

Összesen 30,3 milliárd alkalmazást töltöttünk le a mobileszközeinkre, ebből 11,2 milliárd volt játék az elmúlt három hónapban. A legnagyobb átlagos felhasználószámmal rendelkező játék az a PUBG Mobile, amit több, mint 100 millióan játszanak világszerte annak ellenére, hogy több közel-keleti országban is betiltották. A Pokémon GO-ra a 9. legtöbbet költjük, miközben a 6. legnépszerűbb, érdemes lesz figyelni, hogy a Wizards Unite megjelenése mennyit ront majd ezeken a pozíciókon. A Clash of Clans és Clash Royale még mindig termeli a milliárdokat a Supercell számára, a Brawl Stars azonban nem érte el azt az átütő sikert, mint a korábbi játékaik.

Az Android és iOS közötti különbségen valószínű senki sem lepődik meg. Az elérhetőség és ár még mindig két olyan tényező, ami az emberek legnagyobb hányadánál befolyásolja az eszközvásárlást, így juthat minden egyes iOS App Store-os letöltésre közel háromszor annyi Google Playes. Ha kizárólag a játékokra fókuszálunk, akkor még nagyobb az Androidos készülékek dominanciája, ugyanis 265 %-kal több letöltés érkezik ezekről a mobileszközökről. Az összes Appból származó bevétel 75 %-át a játékok teszik ki és a bevételek évről évre folyamatosan növekednek.

Az elmúlt hónapokban az Egyesült Államokban töltötték le a legtöbb mobiljátékot, azonban bevételben Kína vezet. Utánuk következik Japán és Dél-Korea, mint a harmadik és negyedik legnagyobb piac a mobilos applikációk világában.

Forrás: esport1.hu

Kép: 24.hu, esport1.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 17. 07:20, péntek | Életmód

Alacsony zsírtartalmú tej fogyasztásával lassabban nő a felnőtt szervezet biológiai életkora

A sovány vagy 1 százalékos zsírtartalmú tejet fogyasztó felnőttek szervezetének biológiai életkora lassabban nő, mint a 2 százalékos, illetve teljes tejet fogyasztó társaiké - derült ki egy új tanulmányból.

2020. Január 15. 07:08, szerda | Életmód

A Föld felszínének 30 százalékát kell védelembe venni 2030-ig

A szárazföldek és a vizek felszínének 30 százalékát kellene védelembe venni 2030-ig az ENSZ hétfőn ismertetett javaslattervezete szerint.

2020. Január 14. 07:05, kedd | Életmód

A kardiovaszkuláris betegek szenvedhetnek leginkább a szmog miatt

Elsősorban nem a tüdő, hanem a szív- és érrendszeri betegek szenvedhetik meg leginkább a légszennyezés ártalmait

2020. Január 10. 18:07, péntek | Életmód

Rekordévet zártak a budapesti fürdők

A Budapest Gyógyfürdői (BGYH) Zrt. által üzemeltetett fürdőket és strandokat 2019-ben több mint 5 millió vendég kereste fel, ami az előző évi forgalomhoz képest közel 13 százalékos növekedést jelent