Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2010. Január 12. 06:53, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Visszaszúrt a menekülő betörő

Visszaszúrt a menekülő betörő

Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a férfi, akit késsel vágott meg egy általa tetten ért betörő Sárbogárdon. A rendőrök időközben elfogták a késelő betörőt, s azóta már stabilizálták a sérült állapotát is. A rendőrség

Amint észrevette, hogy az udvaron egy sötét alak fut a kerítés felé, utánaeredt és megpróbálta lerángatni a kerítésről, ekkor azonban a behatoló előkapott egy kést, és egy kaszáló mozdulattal megvágta a sértettet. A betörő ezután elmenekült, az ingatlan tulajdonosát életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A bejelentés nyomán kiérkező járőrök a helyszíni szemle közben értesültek arról, hogy egy közeli ingatlanon szintén megzavartak egy jogtalan behatolót, sőt kisvártatva egy harmadik bűncselekményre is fény derült, amely ugyanehhez az elkövetőhöz köthetőnek tűnt. Az adatok rendszerezését követően felmerült a gyanú, hogy a bűntényeket egy alsószentiváni férfi követhette el, aki már korábban is állt bíróság előtt erőszakos jellegű és vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. Az illető az elfogása után mindent tagadott, de a megcáfolt alibik alapján ellentmondásba keveredett, és nem tudta magát tisztázni a gyanú alól.

A férfi korábban 12 alkalommal volt büntetve, ezek között emberölési kísérlet és - legutóbb - halált okozó testi sértés is volt. Legutolsó, három éves fegyházbüntetéséből 2008. áprilisában szabadult, de azóta már indult ellene eljárás, többek közt csoportos garázdaság és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt. A mostani ügyben életveszélyt okozó testi sértés, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és lopási kísérlet miatt indult eljárás vele szemben, ami miatt a kapitányságon őrizetbe is vették.

HavariaPress


Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 12:48, szombat | Kék hírek

A szerzői jog megsértése miatt emeltek vádat egy nő ellen Egerben

A szerzői jog közel egymillió forintos vagyoni hátrányt okozó megsértése miatt emelt vádat egy korábban éveken át Eger belvárosában működő presszó üzemeltetője ellen az Egri Járási Ügyészség.

2022. Január 21. 15:38, péntek | Kék hírek

Vitte a fát, meg a motort is

A rudabányai rendőrök lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rönkfát próbált lopni, és egy segédmotort pedig el is tulajdonított. A motort a rendőrök megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának.

2022. Január 21. 15:05, péntek | Kék hírek

Bedrogozott majd tört-zúzott

A pétervásárai férfi ellen büntetőeljárás indult.

2022. Január 21. 10:02, péntek | Kék hírek

Százmilliós költségvetési kárt okozó bűnbandát számolt fel a NAV

Csaknem százmillió forintos költségvetési kárt okozó bűnszövetséget számoltak fel - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.