Városlista
2020. február 28, péntek - Elemér

Hírek

2017. Szeptember 29. 07:19, péntek | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Visszatért az ellene elkövetett merénylet után a meglőtt amerikai képviselő

Visszatért az ellene elkövetett merénylet után a meglőtt amerikai képviselő

Négy hónappal az ellene elkövetett merénylet után visszatért az amerikai kongresszusba Steve Scalise republikánus képviselő.

A louisianai politikust felállva, tapsolva és hosszas éljenzéssel fogadták politikustársai. Paul Ryan a pódiumra lépve azt mondta: a politikusok imádságai meghallgatásra találtak. "Amerika hálás ezért a pillanatért" - fogalmazott a szintén republikánus Ryan.
Scalise rövid beszédet mondott. Megköszönte a támogatást, az életét megmentő biztonságiak gyors közbelépését, és úgy fogalmazott: "én vagyok az élő példa arra, hogy csodák valóban történnek". Elcsukló hangon idézte fel a lelövése utáni pillanatokat, amikor az alexandriai sportpályán feküdt tehetetlenül, majd azt mondta: "elképzelésetek sincs arról, milyen nagyszerű ismét itt lenni!".

Steve Scalisét június 14-én lőtte le egy férfi, aki kifejezetten azért érkezett az amerikai fővárosba, hogy republikánus politikusokat gyilkoljon meg. A politikusok egy Washington melletti baseball-pályán edzettek, jótékonysági célokat szolgáló mérkőzésre készültek demokrata párti kollégáikkal, amikor a merénylő a pályán lövöldözni kezdett. Öt embert megsebesített, Scalise képviselő azonban hetekig élet és halál között lebegett, több műtétet hajtottak végre rajta.

A 66 éves elkövetőt, James Hodgkinsont - aki az Illinois államban lévő Belleville városkából érkezett a Washington melletti Alexandriába - a biztonsági emberek agyonlőtték. A merénylet utáni sajtóértekezleten a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) arról tájékoztatott: vizsgálataik kiderítették, hogy Hodgkinsont végletesen felbőszítette Donald Trump megválasztása, a közösségi oldalán a republikánus elnököt többször is "árulónak" nevezte és arról írogatott, hogy "el kell pusztítani Trumpot és társait".

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 27. 18:24, csütörtök | Külföld

WHO-főigazgató: Döntő ponthoz érkezett a koronavírus-járvány terjedése

Döntő ponthoz érkezett a COVID-19 koronavírus-járvány, és ezért a kórokozó terjedésének feltartóztatására irányuló erőfeszítések megkettőzésére lenne szükség

2020. Február 27. 17:09, csütörtök | Külföld

Trump kampánycsapata pert indít a The New York Times ellen

Donald Trump kampánycsapata pert indít a The New York Times ellen rágalmazás miatt - jelentette be szerdán este Jenna Ellis, a kampánycsapat jogi tanácsadója.

2020. Február 27. 13:01, csütörtök | Külföld

Önkéntes karanténba vonult Lombardia tartomány elnöke

Vesztegzár alá helyezte saját magát két hétre Attilio Fontana, a koronavírus olaszországi gócpontjaként ismert Lombardia tartomány elnöke, miután kiderült, hogy egyik munkatársnője megbetegedett.

2020. Február 27. 06:44, csütörtök | Külföld

Már Romániában is megjelent a koronavírus-fertőzés

Romániában is megjelent a koronavírus: az ország déli részén, egy Gorj megyei férfinál mutatták ki a fertőzést - közölték szerda este az egészségügyi minisztérium illetékesei.