Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Április 02. 16:07, szombat | Bulvár
Forrás: mti

Visszavonták Bruce Willis Arany Málna-díját a színész egészségi állapota miatt

Visszavonták Bruce Willis Arany Málna-díját a színész egészségi állapota miatt

Miután Bruce Willis családja nyilvánosságra hozta, hogy a színésznél afáziát diagnosztizáltak, az Arany Málna-díj alapítói visszavonták a Willisnek az idei legrosszabb alakításáért odaítélt díjat

- írta meg az IndieWire.com.

Az év legrosszabb produkcióit és színészeit díjazó szervezők egyúttal Shelley Duvall 42 évvel ezelőtti legrosszabb színésznőnek járó jelölését is visszavonták a Ragyogás című filmben nyújtott alakításáért.

Az idei Arany Málna-díjakat szombaton adták át. A díjkategóriák közé ezúttal egy külön Bruce Willis számára felállított kategóriát is felvettek, s ebben Bruce Willis legrosszabb alakítását tüntették ki a 2021-ben bemutatott filmjei közül. A színész nyolc filmben szerepelt, s a díjat a Kozmikus bűn című produkcióért kapta.

Csütörtökön azonban Willis családja nyilvánosságra hozta, hogy 67 éves színész a beszédkészségét és emlékezetét gátló afáziában szenved, s ezért visszavonul a filmezéstől.

A díjat alapító John J. B. Wilson és Mo Murphy erről értesülve bejelentette, hogy visszavonják a Bruce Willisnek szánt trófeát. Közleményük szerint belátták, hogy "ha valakinek az egészségi állapota befolyásolja a döntését és/vagy a teljesítményét, akkor nem helyénvaló Arany Málna-díjat adni neki".

Willist a Los Angeles Times cikke szerint az utóbbi években több munkájában hátráltatta hanyatló egészségi állapota, ami miatt például nehezen tudta megjegyezni szerepeinek szövegét is.

Az Arany Málna-díj alapítói megragadták az alkalmat, és a Shelley Duvallnak a Ragyogás című filmért 1980-ban odaítélt Arany Málna-jelölését is visszavonták. Döntésüket azzal indokolták, hogy Duvall néhány éve nyilvánosságra hozta, milyen bántalmazóan bánt vele Stanley Kubric a film forgatása alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.