Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2019. Szeptember 09. 07:30, hétfő | Belföld

Vitorlázott a turizmus

Vitorlázott a turizmus

Szakadó eső és verőfényes napsütés egyaránt jellemezte a hétvégén lezajlott IX. Mondial Assistance Turizmus Regattát a Balatonon.

39 hajón mintegy 350 szakmabeli vitorlázhatott együtt a füredi öbölben.

A szombat reggeli kiadós eső miatt ugyan egy órával el kellett halasztani a verseny nyitányát, és a további esős előrejelzésre tekintettel a délelőtti és a délutáni futamot összevonták, de így is négy kellemes órát tölthetett a vízen az, aki részt vett a turisztikai szakma kilencedik alkalommal megrendezett vitorlás versenyén.

Szerencsére a víz fölött a felhőket szétkergette az időnként feltámadó szél, ezzel némi ízelítőt adva a sebesebb vitorlázás élményéből is a hajókon utazók számára. Persze, a visszatérő regattások – akik ezúttal is szép számmal voltak – jól tudják, hogy a Turizmus Regattán nem a versengés a lényeg, hanem az együttlét, a networking, a baráti beszélgetések és az esti közös lazulás.

Több cég 2-3 hajót is indított, sőt, néhányan nemcsak a saját dolgozóikból állítottak ki csapatot, hanem partnereiket is meginvitálták a közös vitorlázásra. Az évek során láthatóan egyre többen érzik fontosnak, hogy csapatukat jól megkülönböztethetővé tegyék, amit jelzett a céges széldzsekik, pólók sokasodó száma.

A végeredmény ezúttal is – ahogy az lenni szokott – a kisorsolt hajó és kapitány adottságai, képességei mellett a szerencsén is múlott. Most először öt kategóriában díjazták a szervezők a hajókat, új kategóriaként lépett be az Elan 310 hajóosztály.

Íme a legeredményesebb csapatok hajóosztályonként:

8mOD: Neckermann
Bavaria 32: Magyar Turisztikai Ügynökség
Cruiser: Sixt
Elan 310: Assur
Nautic: Progast

A versenyen médiatámogatóként hagyományosan részt vett szerkesztőségünk is, a turizmus.com 9 fős csapatának a Bavaria 32 hajóosztály túrafutamában a 4. helyezést sikerült megszereznie a nyolc induló közül.

A díjakat az esemény névadója és főszponzora, a Mondial Assistance nevében Nagy Róbert ügyvezető adta át a csapatoknak.

A forró kávéról a Progast gondoskodott, az ételeket a Waldorf tálalta, és kiemelt támogatója volt az eseménynek az Assur Kft. is. Az adakozó csapatok jóvoltából 250 ezer forint gyűlt össze jótékonysági célra, amit a szervezők az SOS Gyermekfalvak számára utalnak át.

A szervezők elmondták, a jövő évi Turizmus Regatta bázisa már nem a Balatontourist füredi kemingje lesz, de változatlanul Balatonfüreden tartják a versenyt. A tizedik, jubileumi alkalom méltó megünneplésére meglepetésekkel is készülnek.

A napot fergeteges bulival zárták a regattázók, amihez a Midlife Crisis élő koncerjével, valamint DJ Radnai szolgáltatta a talpalávaló zenét.

Forrás: turizmus.com

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

2022. Augusztus 14. 15:01, vasárnap | Belföld

Erdőkért felelős államtitkár: ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig

2022. Augusztus 14. 14:09, vasárnap | Belföld

Most kell nagyon odafigyelni erre!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.

2022. Augusztus 14. 11:03, vasárnap | Belföld

Túrázót ért baleset a Mátyás-hegyi barlangban

Négy óra alatt hozták fel a Mátyás-hegyi barlangból azt a nőt, aki egy vezetett túrán sérült meg szombaton - írta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-nek küldött közleményében.