Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 19. 17:30, hétfő | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt.

Víz Világnapja Győrben is - VIDEO

Víz Világnapja Győrben is - VIDEO

Az ENSZ 1994-ben nyilvánította március 22-ét a Víz Világnapjává, azóta világszerte ezen a napon ünneplik egyik legféltettebb kincsünket, a vizet.

Magyarország is csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez, amelynek egyik fontos célja, hogy a jövő generációiban tudatosítsa a víz szerepének, védelmének jelentőségét.

A Víz Világnap győri rendezvényére március 22-én kerül sor. Hagyományosan az árvízi emlékmű koszorúzásával kezdődik a nap, a résztvevők megemlékeznek az 1954-es szigetközi árvíz áldozatarairól. A Rónay Jácint út – Hédervári út találkozásánál lévő emlékműnél délelőtt fél tízkor ünnepi beszédet mond Janák Emil az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója.

Tíz órakor az ÉDUKÖVIZIG Kálóczy téri árvízvédelmi központjában (Győr, Kálóczy tér 8.) sokszínű programsorozat kezdődik iskolásoknak. A nyíltrendezvényen bárkit szívesen látnak. A rendező szervezetek szakemberei – a vízmű, a vízügy, az önkormányzat és a környezetvédelmi felügyelőség – avatják be a víz rejtelmeibe az iskolásokat.

A gyerekek megismerkedhetnek a vízi élővilággal, vízvédelemmel, vízkémiai mérésekkel. Mikroszkópon keresztül nézhetik a vízben mozgó apró élőlényeket. Feleleveníthetik Győr vízellátásának történetét és láthatják milyen gépeket használnak a vízszennyezés elhárítására.Az emeleti előadó teremben folyamatosan vetítik a VÍZKINCS című négyrészes filmsorozatot, melyet nemrég az mtv1 is bemutatott. Ugyanitt kiállítják a víz világnapi rajzpályázatok díjazott gyerekrajzait.

A pályázatokra egyébként a rendezők még várják a rajzokat, a kiírás feltételei megtekinthetők weblapunkon.

Az előző víz világnapi rendezvényen több mint háromszáz általános és középiskolás diák vett részt, most is hasonló érdeklődésre számítanak a rendezők. A torlódások elkerülése érdekében a csoportoknak célszerű előre telefonon időpontot egyeztetni a 96/522 601-es telefonszámon Tóth Lászlónál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense