Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Július 23. 05:57, kedd | Sport

Vizes vb: Hosszú Katinka kiesett

Vizes vb: Hosszú Katinka kiesett

Milák Kristóf összesítésben elsőként jutott tovább férfi 200 méteres pillangóúszásban a kvangdzsui vizes világbajnokság úszóversenyének harmadik napján.

Ugyanebben a számban Kenderesi Tamás is ott lesz az elődöntőben, bár neki jóval izgalmasabban alakult az előfutam. Hosszú Katinka egy hellyel maradt le a továbbjutásról 200 gyorson, és Kalmár Ákos sem jutott döntőbe 800 gyorson, viszont egyéni csúcsot ért el. Összefoglaló a délelőtti eseményekről.

Hosszú Katinka egy hellyel maradt le a továbbjutásról 200 gyorson, és Kalmár Ákos sem jutott döntőbe 800 gyorson, viszont egyéni csúcsot ért el. Összefoglaló a délelőtti eseményekről.

Újabb olyan szám futamait rendezték meg a vizes világbajnokság úszóversenyén, ahol joggal remélhetünk 1-2 magyar érmet. 200 méter férfi pillangón Milák Kristóf a legjobb, Kenderesi Tamás pedig a 11. idővel jutott tovább az elődöntőbe, de mindkettőjükben sok tartalék maradt:
Amikor megláttam, hogy a japán Szeto mellett fogok úszni, tudtam, hogy jót meccselünk majd. Ennek ellenére nagyon könnyed volt az elejétől a végéig, kétszer gyorsítottam rá, egyszer a második forduló után, aztán az utolsó 15 méteren. Laza volt, jól esett, jó iramot jöttünk, legyen a következő is ilyen!
Szerintem ez az idő a döntőhöz is elég kell, hogy legyen, de ha nem, arra is fel vagyok készülve. Szeretnék középen úszni, ott jobban érzem magam, most már nem vagyok az az úszó, aki szeret surranni. Beállok középre, aztán szedjenek szét!" - értékelte az 1:54.19-es idővel elsőként végző Milák Kristóf az előfutamot.

Kenderesi Tamás számára kalandosabb volt a selejtező, de a továbbjutás nem forgott veszélyben:
"Nem kalkuláltam bele, hogy 80 méternél nyelek egy nagyobb vízmennyiséget, onnantól 100-ig kicsit oxigénhiányos állapotban úsztam, levegővétel helyett köhögtem. Nem volt kellemes, viszont azt még így sem gondoltam volna, hogy 150-nél nyolcadiknak fordulok. Szerettem volna megnyerni a futamot, de volt, aki sokkal komolyabban vette. Mondjuk amikor beértem, biztos voltam benne, hogy bejutok. A térdsérülésem jól van, bár még el van szakadva benne a szalag,
a vb után hazamegyünk és másnap meg is műtenek, aztán kapok egy mesterséges oldalszalagot. Délután ennél jobb kell, 1:54 eleje körül kellene úsznom, de szerintem képes vagyok rá"
- nyilatkozta a szám olimpiai bronzérmese, akinek 1:56.82-es eredményéhez képest legalább két másodpercet kellene javulnia, de erre minden esélye megvan, főleg akkor, ha elmúlik a fejfájása, amivel egész reggel küzdött.

Hosszú Katinka először ugrott vízbe nyolcszoros világbajnokként, bár tegnap este nem lehetett még tudni, elindul-e 200 gyorson. Végül így tett, de nem tudta teljesen kipihenni magát, hiszen alig 12 óra telt el azóta, hogy megnyerte hétfő este a 200 vegyest. Végül 1:59.44-gyel ért célba, ami összesítésben a 17. helyre volt elég, 26 századmásodperccel maradt le az utolsó, még továbbjutó helyről, de talán nem is bánja, hogy nem kell elindulnia a középdöntőben:
"Tegnap este úgy voltam vele, hogy mégis elindulok, de látszik, hogy mi történik, amikor valami nincs előre eldöntve. Lehet, nem kellett volna, mert csak félig voltam benne. Nem vagyok erre büszke."

A hétfő délelőtti program utolsó magyar indulója Kalmár Ákos volt, aki 800 gyorson állt rajtkőre, végül 7:54.55-tel ért be, amivel két századdal megjavította egyéni csúcsát, de mégsem volt felhőtlenül boldog:
"Olimpia A-szint volt a cél (7:54.31 - a szerk.), sajnos most nem jött össze, de ilyen lépésekkel szerintem meglesz. Az eleje gyors volt, és előbb is kezdett el fájni, mint szokott, 300-nál már éreztem, sajnos a bentiek elvittek középen.
1500-on ugyanez a cél: bekerülni a 15 perces álomhatár alá, és akkor az olimpia is megvan, ehhez bő két másodpercet kell javulnom, de a 800 jó előjel volt hozzá"
- mondta a végül 19. helyen végző junior világ- és Európa-bajnok.


A kedd délutáni program magyar idő szerint 13 órától:


férfi 200 m gyors döntő (Kozma Dominik)
női 1500 m gyors döntő (Késely Ajna)
férfi 50 m mell, elődöntő
női 100 m hát döntő
férfi 100 m hát döntő
női 200 m gyors, elődöntő
férfi 200 m pillangó, elődöntő (Milák Kristóf, Kenderesi Tamás)
női 100 m mell döntő

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/Kovács Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.