Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Szeptember 10. 18:18, kedd | Külföld

Vízumdíjmentesen utazhatunk Srí Lankára

Vízumdíjmentesen utazhatunk Srí Lankára

Ez csak 2020. január 31-ig lesz így. Az idei húsvétkor Srí Lankán elkövetett terrortámadásoknak köszönhetően nyár elejéig jelentősen csökkent a Srí Lankára utazó turisták száma.

Néhány hónap elég volt azonban és a biztonsági intézkedéseknek köszönhetően újra visszatért a bizalom.

Augusztusban feloldották az egész ország területére vonatkozóan a terrortámadásokat követően bevezetett rendkívüli állapotot, és így egyre többen választják úti céljuknak az ázsiai szigetországot.

Srí Lanka kormánya az ország turizmusának erősítése érdekében vízumdíjmentességet vezetett be 2019. augusztus 1. és 2020. január 31. közötti időszakra a magyar állampolgárok részére. Ez az intézkedés nem a vízumeljárás alóli mentesítést jelenti.

A turisztikai célból idelátogatóknak érkezéskor a reptéren, vagy előzetesen a www.eta.gov.lk oldalon keresztül kell megadniuk az adataikat a díjmentes vízumeljárás részeként az országba történő belépéshez.

Az STR CEE (str-cee.com) Srí Lanka-i partnere, a Luxe Asia (luxeasia.lk) utazási iroda továbbra is mindent megtesz, hogy az idelátogatók a legmagasabb színvonalú kiszolgálásban részesüljenek. Az egyéni és csoportos utakra is kiválóan alkalmas desztináción kitűnően kombinálható egy rövidebb kulturális körút egy kis tengerparti pihenéssel. Így viszonylag rövid időn belül (6-7 nap) is jól körbejárható és felfedezhető az ország.

Forrás: turizmus.com

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 17. 16:09, kedd | Külföld

Ismeretlenek felgyújtották a volt ukrán jegybankelnök családi házát

Ismeretlenek keddre virradóra felgyújtották Valerija Hontarjeva, az ukrán jegybank volt elnöke családjának házát a Kijev mellett lévő Horenicsi településen.

2019. Szeptember 17. 13:57, kedd | Külföld

Kalifornia 20 millió dolláros kampányt indít az e-cigi veszélyeiről

Kalifornia 20 millió dollárt fordít az elektromos cigaretta veszélyeinek ismertetésére - erről írt alá rendeletet hétfőn Gavin Newsom, az Egyesült Államok legnépesebb tagállamának kormányzója.

2019. Szeptember 17. 13:44, kedd | Külföld

“Év Márkája” lett a FRONTLINE az 2019-2020-as World Branding Awards-on

A kutyák és macskák számára külső élősködők elleni védelmet nyújtó szert a fogyasztók jelölték a legjobb márkákat kitűntető díjra.

2019. Szeptember 17. 10:57, kedd | Külföld

Donald Trump falépítést ígért és a sajtót bírálta új-mexikói kampányrendezvényén

Donald Trump amerikai elnök további falak építését ígérte az Egyesült Államok déli határain, és a sajtót, valamint a demokrata párti politikusokat ostorozta új-mexikói kampányrendezvényén hétfőn este.