Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2019. Szeptember 10. 18:18, kedd | Külföld

Vízumdíjmentesen utazhatunk Srí Lankára

Vízumdíjmentesen utazhatunk Srí Lankára

Ez csak 2020. január 31-ig lesz így. Az idei húsvétkor Srí Lankán elkövetett terrortámadásoknak köszönhetően nyár elejéig jelentősen csökkent a Srí Lankára utazó turisták száma.

Néhány hónap elég volt azonban és a biztonsági intézkedéseknek köszönhetően újra visszatért a bizalom.

Augusztusban feloldották az egész ország területére vonatkozóan a terrortámadásokat követően bevezetett rendkívüli állapotot, és így egyre többen választják úti céljuknak az ázsiai szigetországot.

Srí Lanka kormánya az ország turizmusának erősítése érdekében vízumdíjmentességet vezetett be 2019. augusztus 1. és 2020. január 31. közötti időszakra a magyar állampolgárok részére. Ez az intézkedés nem a vízumeljárás alóli mentesítést jelenti.

A turisztikai célból idelátogatóknak érkezéskor a reptéren, vagy előzetesen a www.eta.gov.lk oldalon keresztül kell megadniuk az adataikat a díjmentes vízumeljárás részeként az országba történő belépéshez.

Az STR CEE (str-cee.com) Srí Lanka-i partnere, a Luxe Asia (luxeasia.lk) utazási iroda továbbra is mindent megtesz, hogy az idelátogatók a legmagasabb színvonalú kiszolgálásban részesüljenek. Az egyéni és csoportos utakra is kiválóan alkalmas desztináción kitűnően kombinálható egy rövidebb kulturális körút egy kis tengerparti pihenéssel. Így viszonylag rövid időn belül (6-7 nap) is jól körbejárható és felfedezhető az ország.

Forrás: turizmus.com

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 17. 19:12, hétfő | Külföld

Hatvan éve először nem halt meg kerékpáros vagy gyalogos Helsinki útjain

Hat évtized után 2019 volt az első év, amikor nem vesztette életét közlekedési balesetben egyetlen gyalogos vagy kerékpáros sem Helsinki útjain.

2020. Február 17. 17:02, hétfő | Külföld

Az unió nem egységes a földközi-tengeri járőrmisszió folytatásának kérdésében

Az Európai Unió nem egységes a Földközi-tengeren indított Sophia művelet folytatását illetőleg

2020. Február 17. 12:05, hétfő | Külföld

Közel 100 holttestet találtak egy tömegsírban Kelet-Gútánál

Legalább 70 holttestet rejtő tömegsírra bukkant a szíriai hadsereg és a helyi polgárőrség a Damaszkusz környéki Kelet-Gútában - jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség hétfőn.

2020. Február 17. 09:04, hétfő | Külföld

Újabb óvintézkedésekkel próbálják megfékezni a koronavírust Hupejben

Újabb óvintézkedésekkel próbálják megfékezni az új típusú koronavírus-járvány terjedését a közép-kínai Hupej tartományban, miközben az ország többi részén tovább mérséklődött a napi új fertőzöttek száma.