Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Szeptember 10. 18:18, kedd | Külföld

Vízumdíjmentesen utazhatunk Srí Lankára

Vízumdíjmentesen utazhatunk Srí Lankára

Ez csak 2020. január 31-ig lesz így. Az idei húsvétkor Srí Lankán elkövetett terrortámadásoknak köszönhetően nyár elejéig jelentősen csökkent a Srí Lankára utazó turisták száma.

Néhány hónap elég volt azonban és a biztonsági intézkedéseknek köszönhetően újra visszatért a bizalom.

Augusztusban feloldották az egész ország területére vonatkozóan a terrortámadásokat követően bevezetett rendkívüli állapotot, és így egyre többen választják úti céljuknak az ázsiai szigetországot.

Srí Lanka kormánya az ország turizmusának erősítése érdekében vízumdíjmentességet vezetett be 2019. augusztus 1. és 2020. január 31. közötti időszakra a magyar állampolgárok részére. Ez az intézkedés nem a vízumeljárás alóli mentesítést jelenti.

A turisztikai célból idelátogatóknak érkezéskor a reptéren, vagy előzetesen a www.eta.gov.lk oldalon keresztül kell megadniuk az adataikat a díjmentes vízumeljárás részeként az országba történő belépéshez.

Az STR CEE (str-cee.com) Srí Lanka-i partnere, a Luxe Asia (luxeasia.lk) utazási iroda továbbra is mindent megtesz, hogy az idelátogatók a legmagasabb színvonalú kiszolgálásban részesüljenek. Az egyéni és csoportos utakra is kiválóan alkalmas desztináción kitűnően kombinálható egy rövidebb kulturális körút egy kis tengerparti pihenéssel. Így viszonylag rövid időn belül (6-7 nap) is jól körbejárható és felfedezhető az ország.

Forrás: turizmus.com

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -