Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 04. 14:13, vasárnap | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Vladimir Klicsko 50. kiütéses győzelmét aratta

Vladimir Klicsko 50. kiütéses győzelmét aratta

Vladimir Klicsko K. O.-győzelemmel győzte le francia kihívóját, Jean-Marc Mormecket.

Az ukrán 50. K. O.-T. K. O.-győzelmét szerezte meg nehézsúlyban, ezzel a WBO, az IBF és az IBO világbajnoki öveit, illetve a WBA szuper-világbajnoki övét is megtartotta.

A düsseldorfi gálán a nézők között ott volt Jean-Paul Belmondo és Jean Reno is, igazolva, hogy a franciáknál az ökölvívás nemzeti sport, főleg úgy, hogy a nemzetnek nehézsúlyú világbajnoka lehetett volna Mormeck személyében. Az első menetben Klicsko a megelőző balegyenesét élesítgette, a kihívó beugrásokkal kísérletezett, az ukrán azonnal lefogta. A francia ritkán ütött, eleinte úgy tűnt, ellenfele hasfalán fejjel próbálja átfúrni magát.

A második felvonásban az ukrán kétszer odavert, a 2. percben egy balegyenes-jobbegyenes kombinációt követően már számolni kellett Mormeckre. Klicsko döntésre akarta vinni a dolgot, de ez nem sikerült neki.

A harmadik menetben Mormeck továbbra sem ütött többet, Klicsko kicsit lehiggadt, nem törekedett azonnali kivégzésre. A franciának momentuma sem volt, ráadásul az ukránt egyszer magára is rántotta. Mormeck legalább örült, hogy nem ütéstől került padlóra.

A negyedik menetben Mormeck egy balegyenessel merészkedett előre, de az első perc végén Klicsko egy bal-jobb kombinációt követően rátett még egy balhorgot, amivel leterítette a franciát, akit Luis Pabon mérkőzésvezető kiszámolt. A bajnok ezzel megszerezte karrierje 50. K. O.-T. K. O.-győzelmét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.