Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Február 21. 14:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Volán-győzelem, de búcsú a rájátszástól

Volán-győzelem, de búcsú a rájátszástól

Az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) 52. fordulójában a Sapa Fehérvár AV19 5–3-ra győzött a Red Bull Salzburg ellen, viszont a Zagreb büntetőkkel nyert Ljubljanában, ezzel a Volánnak már matematikai esélye sincs a rájátszásra.

Matematikai esélye még volt a Volánnak a rájátszásba jutásra a Red Bull Salzburg elleni hazai találkozó előtt, de mindenképpen győzelemre – no meg persze a közvetlen riválisok botlására – volt szükség a remény életben tartására.

Az első harmadban egyszer játszhatott emberelőnyben a fehérvári együttes, ekkor azonban nem sikerült megszerezni a vezetést.

A második húsz perc már nem volt olyan gólszegény mint az első, öt találatot is láthatott a publikum. Felváltva lőttek gólt a csapatok, – a mieink közül Eric Johansson és Ladányi Balázs volt eredményes – a salzburgiak vonulhattak vezetéssel az öltözőbe.

A harmadik harmad elején esélyt kapott az egyenlítésre a Volán, Kevin Puschnikot ugyanis kiállította a játékvezető. Öt másodperccel az emberelőny letelte után a betegségéből felépülő Mihály Árpád találatával harmadszor is kiegyenlített a Fehérvár.

Ladányiék ezután két emberhátrányt is kivédekeztek, majd kétszer is előnyben rohamozhatták a Salzburg kapuját. A második fórt Sofron István kihasználta, ezzel először vezetett a hazai csapat, majd egy perc sem telt el és már kétgólos volt az előny. Johansson passzából Palkovics Krisztián talált be.

Az eredmény már nem változott, a Volán így minden tőle telhetőt megtett reményei életben tartására.

A közvetlen riválisok közül a Jesenice idegenben büntetőlövésekben maradt alul a Linz-cel szemben, a Zagreb ellen alig több mint három perccel a mérkőzés vége előtt egyenlített a Ljubljana, így ott is hosszabbításra került sor. Ebben a Zagreb bizonyult jobbnak, győzelmével pedig biztossá vált, hogy idén nem jut rájátszásba az Alba Volán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g