Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Június 01. 07:37, kedd | Sport
Forrás: NSO

Völgyi szerint a csapategység miatt nyert a ZTE

Völgyi szerint a csapategység miatt nyert a ZTE

Földön, vízben, levegőben – az NB I egyik legfiatalabb, mindössze 36 esztendős szakvezetője, a ZTE-t irányító Völgyi Péter a létezés valamennyi alapközegét „megjárta” a bajnoki cím megnyerése után, lélekben pedig talán már a s

- Lényeges, hogy zalai edző vezeti a zalai csapatot?
- Az egyik alapköve, hogy ebben az évben csodálatos sikereket értünk el. Trepák Zoli kivételével az összes magyar játékosunk Zala megyei. De már Trepi is tiszteletbeli egerszegi.

 

- Akad még alapkő?
- Igen. Azért lett a ZTE a bajnok és a Magyar Kupa győztese, mert a miénk a legegységesebb csapat az összes közül.

 

- A zalaiak töretlen csapatszelleme érthető, de miként álltak be a sorba a légiósok?
- Eleve úgy válogattuk őket, hogy mentálisan illeszkedjenek a csapatba. Szerencsénk volt, bejött. Talán csak egyikük próbált meg néha kilógni a sorból, Calvin Watson. De a társak, elsősorban a kapitány Kámán Tamás segítségével hamar visszaállítottuk.

 

- Akik eddig úgy gondolták, hogy Ivkovics, majd Patonay Imre árnyékában dolgozik, azok is belátják, hogy jelentős munkát végzett, lehet önre építeni.
- Nagyon sok segítséget kaptam ezektől az emberektől. De nemcsak tőlük, hanem a stáb minden tagjától. Külön szeretném kiemelni erőnléti edzőnket, Gáspár Lászlót. Sokan úgy gondolták, fizikailag nem bírjuk majd a rájátszást, de maradt erőnk a legvégéig.

 

- Hadd komiszkodjak: azt mondják, önnek nem maradt a legvégéig. Állítólag hurkázni-kolbászozni már ön nélkül ment a csapat hajnalban a zalaegerszegi piactérre. Jók az információink?
- Ez igaz. Amikor Pakson felszálltunk a buszra, Patonay Imre azt mondta, csak bort hajlandó inni. Mégiscsak ő a szaktanácsadó, vettem bort - ő meg nem ivott belőle. Kénytelen voltam egyedül meginni. A pálinkákkal egymásba fűzve hajnaltájt ennek már súlyos következményei voltak...

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.