Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Április 12. 11:13, péntek | Helyi
Forrás: infogyor.hu

VOLT fesztivál - idén is a Lővérekben!

VOLT fesztivál - idén is a Lővérekben!

A fesztivál sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a következő öt évben biztosan a soproni Lővérek, vagyis a megszokott helyszín ad otthont a VOLT-nak.

Tavaly nyár óta kérdéses, hogy maradhat-e a megszokott helyszínén a soproni VOLT Fesztivál.Azt már hónapokkal ezelőtt kijelentették a szervezők, hogy továbbra is Sopron ad otthont azeseménynek, a fesztivál sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy a következő öt évben biztosan asoproni Lővérek, vagyis a megszokott helyszín ad otthont a VOLT-nak. Azt is megtudhattuk, hogya legtöbb hazai fellépőt felvonultató fesztiválon idén majd’ 30 világsztár is tiszteletét teszi, éssok év után – egyetlen koncerttel – a VOLT közönségét örvendezteti meg az Emil RuleZ! zenekar,a nyitónap programját pedig a Punnany Massif csapata szervezi.

Főszerepben a Robotok

Az idei VOLT Fesztivál kampányában főszerephez jutnak a robotok, akik nem csupán a plakátokrólmosolyognak a járókelőkre, de a VOLT helyszínén is találkozhatunk velük.A képzőművészet évek óta „testközelben” jelenik meg a VOLT-on. Korábban Trabantokat, vagy éppenhasználati tárgyakat „alakítottak” át kortárs művészek, tavaly pedig Magyarósi Éva, ef Zámbó István,Wahorn András és Szurcsik József hatalmas virágokat alkotott a helyszínen. Idén a VOLT tíz pontján,tíz kortárs művészcsoport, négy nap alatt robotokat kelt életre. Születnek majd szoborrobotok,festmények és gigantikus installációk egyaránt. A művészek névsorát a szervezők később hozzáknyilvánosságra.

Természetesen a közönség is kiveheti a részét a „robotkodásból”. A VOLT helyszínére 1000 dbkartondobozt és más „alkatrészeket” szállítanak a szervezők, amelyekből naponta készülhetnekszebbnél szebb robotok. A robotszépségversenyek győztesei értékes jutalmakra számíthatnak.

Punnany Massif-házibuli a VOLT Fesztivál nulladik napján

Tízévesen legfeljebb gyerekzsúrra jár az ember, de egy zenekar életében egy évtized bizony komolymérföldkő – valami hasonló, ünnepélyes szellemiség szállhatta meg a Punnany Massif legénységét,vagy csak arról van szó, hogy egy kerek évforduló mindig jó alibi egy komolyabb házibulihoz… Kitudja? A lényeg úgyis ez: a pécsi csapat összetoborozta a baráti körben aktív, szívükhöz legközelebbálló zenész-cimbiket, hogy az idei VOLT nulladik napján rendesen odacsapjanak. Szóval itt nagy bulilesz, erre garancia a meghívott fesztivál-fejek névsora: ott lesznek többek között a Hősök, az IrieMaffia, a Carbonfools, Kezdet-ék és a Mary Popkids tagjai, Takáts Eszti és zenekara, a Psycho Mutants,a Halott Pénz és a Köztársaság Bandáj. A házigazda szerepére pedig ki lehetne alkalmasabb, mint atiszteletbeli Punnany-tag Kiss Ádám. És még azt is megígérik, hogy ebben a házibuliban nem lesz időelőtt lehúzva a zene, mert hazajöttek a szülők.A punnanys fiúkról talán köztudott, hogy a szívükhöz közel áll a VOLT, így idén is az első perctőlaz utolsóig Sopronba költöznek. A nyitónapi házibuli mellett pár nappal később természetesenheadlinerként is találkozhat velük a nagyérdemű.

Új helyszín: Diákhitel Kávézó a VOLT-on

A minden igényt kielégítő zenei kínálat mellett a VOLT szervezői fontosnak tartják, hogy tartalmaselőadásokon, beszélgetéseken is részt vehessenek a fesztiválozók. „A Diákhitellel közösenmegvalósuló helyszínünk a reményeink szerint a VOLT egyik új központja lehet, ahová egyrésztazokat a fesztiválozókat várjuk a nap nagy részében, akik a koncertek mellett kötetlenebb hangvételűelőadásokra, szellemi táplálékra is vágynak, másrészt azokat, akik nyugodt körülmények között, afesztivál forgatagától távol beszélgetni, kávézni, reggelizni szeretnének” – mondta el LobenweinNorbert, főszervező.A Diákhitel Kávézó teraszán négy nap alatt húsznál is több vendég fordul meg. Naponta jelentkezik itta Réz András vezette Werk Akadémia, amely ezúttal szembeszáll az ízlésdiktatúrával, filmes játékot éskerekasztal-beszélgetést szervez slam-poetry előadókkal. Ugyancsak naponta tér vissza a MajdnemHíres Rocksuli, de előadást tart többek között Csernus Imre, pszichiáter, Tari Annamária pszichológus,és Zacher Gábor toxikológus, aki civilben amúgy is törzsvendég a VOLT-on, így elsőre igent mondotta felkérésre. Baksa-Soós Attila irodalmi-zenés performansza, a Rocklitera vendége lesz idén többekközött a Tankcsapda legénysége és Szűcs Krisztián, a Heaven Street Seven frontembere.Imre Zita, a Diákhitel Központ marketing és kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy a tavalyisikeres fesztivál jelenlétük arra ösztönözte a Társaságot, hogy figyelemfelhívóbb, grandiózusabbaktivitással és tartalommal legyenek jelen az idei évben a VOLT-on. Amellett, hogy a Társaság mindenfesztiválozót színvonalas programmal vár a Kávézóban, saját ügyfeleiket egy csésze kávéval szeretnékvendégül látni.

A legtöbb magyar produkció a VOLT-on lép fel

A VOLT Fesztivál három nagyszínpadán és tucatnyi kisebb helyszínén négy nap alatt majd’ 150 hazaizenekar és DJ lép fel.„Büszkék vagyunk rá, hogy a pazar világsztár-kínálat mellett a hazai fesztiválok közül a legtöbbmagyar produkció is nálunk fordul meg. A VOLT-ra nem lehet jelentkezni, a fellépő névsor a szervező
csapatunk válogatása” – mondta el Fülöp Zoltán. A résztvevők közül többen „elsőbálozók”, vagyismost először kerültek be a VOLT programjába, többen rögtön kiemelt helyen és időpontban.Íme közel 100 név a teljes névsorból, ABC-sorrendben:

Akkezdet Phiai, Ákos, Anima Sound System, Anna & the Barbies, Anti Fitness Club, Balkan Fanatik,Beatrice, Bëlga, Belmondo, Bikini, Brains, ByeAlex, The Carbonfools, Compact Disco, Deák Bill BluesBand, Ef. Zámbó Happy Dead Band, Emil.RuleZ!, F.R.B., Fábián Juli, Fish!, Ganxsta Zolee és a Kartel,
Heaven Street Seven, Hősök, Intim Torna Illegal, Irie Maffia, Ivan and the Parazol, Junkies, Kaukázus,Kéknyúl, Kerekes Band, Kiscsillag, Magashegyi Underground, Majka, Curtis, BLR, Mary Popkids,Maszkura és a Tücsökraj, Moby Dick, Music Café, Nemjuci, NEO, Ocho Macho, Odett, Óriás, Pál UtcaiFiúk, Passion Projekt, Péterfy Bori és a Love Band, Prakker, Punnany Massif, Quimby, Road, Rúzsa
Magdi, Sena, Smile, Soerii & Poolek, Strike Today, Subscribe, Supernem, Surfin' Zhiguli, Tankcsapda,The (Hated) Tomorrow, Too Late, Turbo, Vad Fruttik, We are Rockstars, Žagar, …

Kedvezményes jegyek április 14-ig kaphatók, országszerte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.