Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Február 13. 14:11, szombat | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Vörös riasztás adtak ki a Dunántúlra

Vörös riasztás adtak ki a Dunántúlra

Az erős hófúvások miatt vörös riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dunántúlra. A heves hóátfúvások miatt két település megközelíthetetlenné vált Fejér megyében. A hótorlasz Iszkaszentgyörgyöt és Zámolyt te

Zalában 12-szer, Vasban ötször vonultak a tűzoltók az éjszaka elakadt, árokbacsúszott, keresztbe fordult járművekhez, sérülés sehol nem történt. Somogyban is vannak hóátfúvások, de ott baleset nem volt. Nyugat-Dunántúl egyes helyein 50 centi magas buckákba fújta össze a szél a havat. Elzárt település sehol nincs.

Újból járhatatlanná vált Zalában a Söjtör és Tófej közötti út, ezen kívül nem lehet közlekedni a Tüskevárra vezető úton, valamint Vas megyében a Meggyeskovácsi Sorokpolány, a Karakó Jánosháza és a Nemeskocs - Mersevát - Kemenesszentmárton közötti utakon. Veszprém megyében a hetyefői bekötőút járhatatlan, valamint még Sümeg és a Káli medence térségében nehezítik meg különösen a közlekedést a hóátfúvások. A közútkezelő ügyeletese a Független Hírügynökségnek szombaton elmondta: folyamatosan dolgoznak az utakon, behívták a bérelt járműveket is, de az ő autóik is elakadnak és a sok a javítás is.

Gondok a hóátfúvások miatt

58 alkalommal kérték a tűzoltóság segítségét országszerte péntek kora este óta - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese. A legtöbb riasztást Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Zala, Fejér és Vas megyéből kapták a tűzoltók, akik főként elakadt, árokba csúszott járműveken segítettek.

Szombaton reggel Fejér megyében, Csajág és Polgárdi között egy vonat akadt el. A mentésére indult mozdony nem tudja megközelíteni a szerelvényt a vasúti pályán lévő hótorlasz miatt, ezért itt is a tűzoltók segítségét kérték. A Dunántúlon a hóátfúvások okoznak rendkívül komoly gondot - olvasható a közleményben.

Vörös riasztás

Vörös riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dunántúlra az erős hóátfúvások miatt. Napközben az ország nagy részén előfordulhatnak 60-65 km/órás széllökések, de a Balatontól északra és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ennél erősebb lökések is lehetnek. A Dunántúl déli és az Alföld délnyugati részén havazásra is számítani lehet. Ezeken a tájakon 1-3 centiméter friss hó várható, de többfelé olvadozni fog a hó.

Még mindig nem lehet közlekedni Karak és Jánosháza, Mersevát és Kemenesszentmárton, Pális és Edve között valamint a nemeskocsi bekötőn. Egy nyomon járható a Sárvár-Ölbő, a Vönöck és Kemenesmagasi út, valamint a Vas megyei Pápóc és Veszprém megye határa közötti szakasz.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.