Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2012. Április 05. 07:03, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

Vörösborral az egészség megőrzéséért

Vörösborral az egészség megőrzéséért

Nemcsak jól megérdemelt élvezet a nap végén egy pohár vörösbor, de még jót is tesz a szervezetnek.

A bor egészségre való jótékony hatásait már régóta ismerik az orvosok, s most azt is bebizonyították, hogy jót tesz az agynak és a szívnek is.

Természetesen a kulcs a mértékletesség. Ajánlások szerint ez nem több, mint nők esetében napi egy, férfiak esetében napi két pohár vörösbor. De miért is jó ez az egészségnek?

Elsősorban azért, mert jót tesz a szívnek. Talán sokan emlékeznek még az 1992-ben felfedezett „francia paradoxonra”. Ugyanis azt találták, hogy a franciák 36 százalékkal kevesebb eséllyel halnak meg szívelégtelenségtől, függetlenül attól, hogy milyen egészségesen/egészségtelenül étkeztek. Egy másik vizsgálat megállapította, hogy a rendszeres, de mérsékelt vörösbor fogyasztók 34 százalékkal kevesebb eséllyel kapnak stroke-ot.

Emellett a vörösbor egészségesen tartja az agysejteket, csökkenti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Továbbá véd egy sor életkorral kialakuló betegség, mint a cukorbetegség, a szív-és érrendszeri megbetegedések ellen.

Sőt mi több, a vörösbor csökkenti a rák kialakulásának kockázatát is. Napi egy pohár bor felére csökkenti a férfiaknál a prosztatarák rizikóját, s 56 százalékkal a nyelőcsőrák kockázatát. Emellett a kutatók arra is felfigyeltek, hogy a vörösbort fogyasztók egészségesebben étkeznek és élnek - írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 27. 18:03, vasárnap | Belföld

Már több mint 75 ezren töltötték le a VírusRadar alkalmazást

Már több mint 75 ezren töltötték le a VírusRadar alkalmazást, amelyhez hasonló applikációk Európa több országában bizonyították, hogy rendkívül hasznosak a kontaktok beazonosításában,

2020. Szeptember 27. 17:01, vasárnap | Belföld

Hétfőtől három emeletes vonat közlekedik a váci és a ceglédi vonalon

Hétfőtől három emeletes vonat közlekedik a váci és ceglédi vonalon - közölte a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-vel.

2020. Szeptember 27. 16:00, vasárnap | Belföld

Tanszercsomaggal támogatott gyerekeket az Egyszülős Központ

Több mint száz gyermeknek adott tanszercsomagot az Egyszülős Központ a gondtalan iskolakezdésért.

2020. Szeptember 27. 13:00, vasárnap | Belföld

Családi házak napelemeire is lesz támogatási program

Magyar és európai uniós forrásból 30-40 százalékos támogatást is nyerhetnek majd a családi házak tulajdonosai napelemes rendszerek telepítésére - közölte az innovációs és technológiai miniszter pénteken Zalaegerszegen.