Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2012. Április 05. 07:03, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

Vörösborral az egészség megőrzéséért

Vörösborral az egészség megőrzéséért

Nemcsak jól megérdemelt élvezet a nap végén egy pohár vörösbor, de még jót is tesz a szervezetnek.

A bor egészségre való jótékony hatásait már régóta ismerik az orvosok, s most azt is bebizonyították, hogy jót tesz az agynak és a szívnek is.

Természetesen a kulcs a mértékletesség. Ajánlások szerint ez nem több, mint nők esetében napi egy, férfiak esetében napi két pohár vörösbor. De miért is jó ez az egészségnek?

Elsősorban azért, mert jót tesz a szívnek. Talán sokan emlékeznek még az 1992-ben felfedezett „francia paradoxonra”. Ugyanis azt találták, hogy a franciák 36 százalékkal kevesebb eséllyel halnak meg szívelégtelenségtől, függetlenül attól, hogy milyen egészségesen/egészségtelenül étkeztek. Egy másik vizsgálat megállapította, hogy a rendszeres, de mérsékelt vörösbor fogyasztók 34 százalékkal kevesebb eséllyel kapnak stroke-ot.

Emellett a vörösbor egészségesen tartja az agysejteket, csökkenti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Továbbá véd egy sor életkorral kialakuló betegség, mint a cukorbetegség, a szív-és érrendszeri megbetegedések ellen.

Sőt mi több, a vörösbor csökkenti a rák kialakulásának kockázatát is. Napi egy pohár bor felére csökkenti a férfiaknál a prosztatarák rizikóját, s 56 százalékkal a nyelőcsőrák kockázatát. Emellett a kutatók arra is felfigyeltek, hogy a vörösbort fogyasztók egészségesebben étkeznek és élnek - írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 20. 05:00, csütörtök | Belföld

Újra több az egyéni vállalkozó, mint a cég

Másfél évtized után újra több az egyéni vállalkozó Magyarországon, mint a társas vállalkozás - közölte az Opten az MTI-vel szerdán.

2020. Február 19. 18:52, szerda | Belföld

Közel 4000 méteres lett a győrvári kolbász

Győrváron, a hetedik gasztronómiai fesztiválon rekordkísérletbe fogtak a hentesek és segítőik. Végül 3,49 kilométer hosszú egybefüggő kolbászt sikerült megtölteniük, amellyel új magyar csúcs született.

2020. Február 19. 18:01, szerda | Belföld

Közel 250 elektromos autót kapnak a kórházak

A kormány támogatásával 249 elektromos autót vásárolt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a hazai kórházak számára és folyamatban van a működtetésükhöz szükséges 135 állomásból álló töltőhálózat fejlesztése is

2020. Február 19. 17:01, szerda | Belföld

Bomba a Puskás Arénánál

Egy 10 centiméter átmérőjű, cseh repeszromboló gránátra bukkantak Budapesten, a Puskás Aréna építkezési területén.