Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Október 09. 08:46, szerda | Belföld

Warezolni kell a Photoshopot

Warezolni kell a Photoshopot

Az USA büntetőszankciója miatt az Adobe nem tud üzletelni Venezuelában.

Kellemetlen hírt kaptak az Adobe venezuelai ügyfelei, a vállalat szerint október 28-tól kezdődően nem hogy az előfizetéses Creative Cloud szoftvereit nem tudják majd elérni, de még az online felhasználói fiókjaikba sem jelentkezhetnek be. Éppen ezért is ha fájlokat tárolnak az Adobe felhőtárhelyén, akkor azokat a kérdéses dátumig le kell tölteniük, különben nem férnek majd hozzájuk.

A cég közleménye szerint a bonyodalom hátterében az Egyesült Államok augusztus elején életbe léptetett büntetési szankciója áll. Ez önmagában nem teszi lehetetlenné, hogy amerikai cégek a venezuelai polgárokkal vagy cégekkel tartsanak fenn üzleti kapcsolatot, azonban az állami szervekkel, és állami tulajdonú vállalatokkal semmilyen pénzügyi tranzakcióba sem bocsátkozhatnak.

A kutya ott van elásva, hogy a tiltás a venezuelai központi bankra is vonatkozik.

Mikor az előfizetők kifizetik a havidíjat vagy az éves díjat az Adobe szoftvereiért, akkor ezen a bankon keresztül jut el a pénzük a vállalathoz, csak épp a büntetőszankciók miatt az Adobe nem tarthat fenn semmiféle kapcsolatot a bankkal.

Amíg a szankció visszavonásra nem kerül, addig az Adobe szoftvereit nem lehet majd legálisan használni az országban.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Justin Sullivan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni