Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2010. Április 30. 07:43, péntek | Sport
Forrás: NSO

Webber: Csak magunkat hibáztathatjuk

Webber: Csak magunkat hibáztathatjuk

Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája úgy véli, az istálló csak magát hibáztathatja amiatt, hogy a 2010-es Formula–1-es világbajnokság első négy futamán nem tudott előnyt kovácsolni sebességi fölényéből.

A Red Bull uralta az időmérő edzéseket az első négy futamon - Sebastian Vettel háromszor, Mark Webber egyszer szerezte meg a pole pozíciót - de az osztrák istálló ennek ellenére csak egyszer aratott győzelmet. Így jelenleg Jenson Button vezeti a pilóták világbajnoki pontversenyét, míg a konstruktőrök versenyében a McLaren áll az élen.

A futamokon nyújtott gyengébb teljesítmény ellenére Webber úgy véli, hogy hamar változhat a helyzet, ehhez mindössze arra van szükség, hogy a csapatnál mindenki magába nézzen és még jobban, még keményebben dolgozzon.

„Egy hétvége alatt lehetséges - adott választ az ausztrál arra a kérdésre, hogy mennyi idő alatt kerülhet vissza a világbajnoki cím fő esélyesei közé. - Tudjuk, hogy az új pontrendszernek köszönhetően nagyon könnyen változhat az állás. A tavalyi világbajnokság középső szakaszában nagyon jól teljesítettem, és most is ezt szeretném tenni - csak más végeredménnyel."

„A melbourne-i verseny nem úgy alakult, ahogy szerettük volna - emlékezett vissza hazai futamára Webber. - Az egész csapat tudja, hogy kicsit jobban kellett volna teljesíteni. Nem érdemeltük meg a győzelmet - mindenki azt kapja, amit megérdemel. Az a célunk, hogy jobban szerepeljünk."

A 33 éves pilóta úgy véli, a kiegyensúlyozottság lehet a sikerek kulcsa. „A megbízhatóság a legfontosabb. Ez kell ahhoz, hogy nyugodt vasárnapjaink legyenek. Láttuk, hogy az autó bármely pályán gyors, csak arra van szükségünk, hogy hiba nélkül teljenek a vasárnapok. Az eredményjelző sosem hazudik. Még nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk, de fejlődni akarunk. Az idén jó eredményeket elérő pilóták, például Jenson Button, megérdemelték a sikereket."

Webber arról is beszélt, hogy négy futam alatt egyik nagy csapat (Ferrari, Red Bull, McLaren, Mercedes) sem tudott ellépni jelentősen a riválisoktól, így izgalmas folytatásra van kilátás. A Red Bull pilótája szerint az az istálló jön ki győztesen a versenyfutásból, amelyik a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtja majd a szezonban.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 09. 14:39, csütörtök | Sport

Rallycross: World Premiere 2020

Kedves versenyzők, szurkolók, sportbarátok!

2020. Július 09. 10:13, csütörtök | Sport

Gender Racing Team – Salzburgring Motorsport Festival

Fesztivállal indul a versenyszezon!

2020. Július 08. 07:01, szerda | Sport

Apa és fia egy raliautóban

Két év kihagyás után jó volt újra látni Vadkutyát azaz Nedecki Lászlót az Integra Group Rally-n. Tette ezt egyszem fiával a kisvadkutyával ifj. Nedecki Lackóval.

2020. Július 03. 08:07, péntek | Sport

Kiderült, hogy ki a legértékesebb magyar sportoló - TOPLISTA

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.