Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. Július 12. 07:41, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Webber győzelmével saját csapatának is üzent

Webber győzelmével saját csapatának is üzent

A Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber nyerte meg a Formula–1-es világbajnokság Brit Nagydíját. A második helyen a mclarenes Lewis Hamilton haladt át a célon, a harmadik Nico Rosberg lett.

A Brit Nagydíj rajtjánál kérdés volt, hogy a rajtnál meg tudja-e tartani az első két helyet a Red Bull. A csapaton belül némi feszültség uralkodott a hétvégén, és csak remélhették, hogy ez nem okoz problémát a futam rajtjánál...

Mint ismert, a Red Bull a legújabb fejlesztésű, a korábbinál nagyobb tapadást, tehát jobb menetteljesítményt garantáló első légterelőjéből csupán kettőt készített el a Brit Nagydíjra, Vettel kapta az egyiket, Webber a másikat. A szombati szabadedzés végén azonban a pálya új szakaszának elején egy huppanón átszáguldva Vettel autójáról letört a vezetőszárny. A csapat vezetősége úgy döntött, az időmérőre odaadja a vb-pontversenyben jobban álló Vettelnek Webber épen maradt légterelőjét, és az ausztrálnak a korábbi alkatrésszel kell indulnia.

Webber kapta el jobban a rajtot, eljött csapattársa mellett, de mindkét pilótának figyelnie kellett, hogy a szintén jó ütemben startoló Lewis Hamilton ne előzze meg őket. Elsőre sikerült visszaverni a brit támadását, ezután azonban Vettel defektet kapott, kicsúszott, és az egész mezőny elment mellette.

De nemcsak Vettelnek, hanem Felipe Massának is „léket kapott a gumija" közvetlenül az indulás után. Mindketten kijöttek kerékcserére, majd az utolsó két helyről folytatták a küzdelmet. Eközben az élen Hamilton nagyon támadta az első Webbert, mögöttük Robert Kubica haladt még dobogós helyen az első körökben.

Az élen lévő kettős nagyon hamar meglépett a mezőnytől, mögöttük egy időközben hármassá duzzadó üldözőboly haladt Robert Kubicával a dobogós helyen, Nico Rosberg volt a 4., Fernando Alonso pedig az 5.

Michael Schumacher kezdte meg a nagyok közül a kerékcserét, a hétszeres világbajnok a 15. helyre jött vissza. Közben Webber közeledett Vettelhez, majdnem lekörözte csapattársát. Alonso, Kobajasi Kamui és Rubens Barrichello is „papucsot" cserélt ebben az időszakban. 

A 17. körben jött el az ideje annak, hogy Hamilton is megérkezzen kerékcserére. A brit a második helyre jött vissza csapattársa, Jenson Button elé. Egy körrel később Webber az élről jött ki, és oda is tért vissza. Simán tartotta meg előnyét, ezzel gyakorlatilag a lényegi kérdés - a győztes kiléte - eldőlt.

Kemény összecsapás borzolta az idegeket a 17. körben: Alonso támadta Kubicát, aki lezavarta őt a pályáról, a spanyol mégis megelőzte a lengyelt. A Renault pilótája két körrel később feladta a versenyt. A történetnek azonban ekkor még nem volt vége.

Alonso a Kubica elleni eset miatt áthajtásos büntetést kapott, amit valószínűleg sokan megkérdőjeleznek. Pedro De La Rosa autójáról ráadásul alkatrészek szóródtak a pályára, ezért a 28. körben bejött a safety car, amely összerázta a mezőnyt.

A biztonsági autó alatt viszont nem lehet végrehajtani az áthajtásos büntetést, ezért Alonso csak ezután tudta le „hátralékát". Ez pedig végzetes volt a spanyol számára, aki a 16. helyre esett vissza.

Közben visszatértek Vettel pontszerzési reményei: a német megelőzte Petrovot és Hülkenberget is, és már a 9. helyre jött fel. Majd a nyolcadikra, mert Schumachert is „megette". Végül a hetedik helyen zárt.

Az élen eközben semmi sem változott: Webber gyakorlatilag sima rajt-cél győzelmet aratott, Hamilton lett a második, a dobogó harmadik fokára pedig a remek versenyt „futó" Nico Rosberg állhatott.

Következő futam: július 25. Német Nagydíj, Hockenheim

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.