Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 03. 08:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Wellness-beruházások megyénkben az Új Széchenyi Terv támogatásával

Wellness-beruházások megyénkben az Új Széchenyi Terv támogatásával

Győr-Moson-Sopron megyében is turistacsalogatónak szánt fejlesztések sorával húzzák szét a szezont az idegenforgalmi központok tulajdonosai.

Az Új Széchenyi Terv támogatásával megvalósuló programok a remények szerint segítenek elmozdulni a válság okozta mélypontról - írja a Napi.hu.

A Nyugat-dunántúli Régióban is több pályázó nyert az ÚSZT keretére pályázók közül vissza nem térítendő támogatást turisztikai létesítmény fejlesztéséhez. Közéjük tartozik a négycsillagos soproni Best Western Pannonia Med Hotel is, ahol idén májusban már el is indultak a bővítési és felújítási munkálatok. A beruházás teljes költsége 388 millió forint, melyhez 155 milliós uniós forrást nyertek. A munkálatok során a 120 éves, patinás szálloda tetőparkkal és terasszal bővül, de sor kerül a wellnessrészleg bővítésére, a hotelszobák teljes minőségi felújítására, energiatakarékos berendezések és korszerű informatikai rendszer telepítésére is. A szálloda fő profilja a konferenciaturizmus, így a tervek között szerepel, hogy a jelenlegi 62 darabos szobakapacitást 100-ra bővítik. Emellett - a több lábon állás érdekében - erősödik majd a szálloda családi jellege is: ennek elősegítésére újabb családi apartmanokat, játék- és pihenőszobát alakítanak ki, de bővül a fitnesz-wellness szolgáltatások köre és emelkedik majd színvonaluk is. Az üzleti vendégkör részére üzleti apartmanokat hoznak létre, és további, új, modern sport- és szabadidős szolgáltatásokat vezetnek be. A fejlesztések teljeskörűen 2013 májusára fejeződnek be.

A szigetközi Dunakilitiben működő Diamont Hotel is az ÚSZT-pályázatok nyertesei közé tartozik. A vissza nem térítendő uniós támogatással - összege 72 millió forint - jelentős ingatlan- és szolgáltatásbővítést valósítanak meg. Az idén májusban már elkezdett munkálatok során - amelynek tervezett összköltsége 181 millió forint, míg elszámolható teljes összköltsége 144 millió - a létesítményben ez év végéig növelik és felújítják a fürdő épületét, melyben egy új gyermekmedence és élménymedence is épül, finn szaunával, beltéri jakuzzival és kültéri fürdőrésszel. A belső bővítéssel a jövőben nemcsak a tavasztól őszig terjedő időszakban, hanem egész évben tudja majd fogadni a hotel a vendégeket, a szolgáltatások minőségének javításával és körének szélesítésével pedig korszerű, komplex szolgáltatást tud nyújtani a vendégeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.

2024. Április 22. 08:15, hétfő | Helyi

Tudatos vezetők a felgyorsult világban

Belső világunkból indul ki az igazi boldogság. Ezt vallja a győri HELLÓ! Szeretlek Tudatos Vezetők Egyesülete.

2024. Április 22. 07:12, hétfő | Helyi

550 millió forintra csaphatnak le a kis sportszervezetek

Azok pályázhatnak, akik az utánpótlást nevelik ki.