Városlista
2020. október 31, szombat - Farkas

Hírek

2013. Február 12. 16:42, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Workania: kevesebb volt az állás, több az álláskereső tavaly

Workania: kevesebb volt az állás, több az álláskereső tavaly

Tavaly 9 százalékkal kevesebb álláshirdetés jelent meg a Workania internetes oldalon, mint egy évvel korábban, miközben az álláskeresők száma éves szinten 17 százalékkal emelkedett - derül ki a Workania összesítéséből, amelyet kedden

Tavaly a munkaadók a nyár előtt voltak a legaktívabbak: a legtöbb állást - az egész éves ajánlatok 11-11 százalékát - ugyanis májusban, illetve júniusban hirdették meg, a legkevesebbet - az egész évben közzétett állások 6 százalékát - pedig az év végi hajrá alatt, decemberben.
Az álláskeresők viszont év elején voltak aktívabbak, így 11,5 százalékuk januárban kívánt elhelyezkedni, 10,5 százalék pedig szeptemberben, illetve októberben csatolta önéletrajzát az oldal adatbázisába.
A legkisebb mozgás az álláskeresőknél is decemberben volt: csupán 5 százalékuk próbált ekkortájt elhelyezkedni az internetes állásportál összesítése szerint.
Tavaly az álláshirdetések közel harmada budapesti munkalehetőséget kínált, 12 százalékukat pedig Győr-Moson-Sopron megyében hirdették meg. A harmadik legtöbb állást kínáló országrész Pest megye volt az éves "termés" 11 százalékával -, majd Fejér megye következik 4, illetve Csongrád megye 3 százalékkal.
Komárom-Esztergom megye 2011-hez képest tavaly erősen visszaesett, hiszen ebben a régióban csupán az egész évi álláshirdetés alig 2 százaléka jelent meg. Vas megye is erősen visszaesett, 2,5 százalékról 1,5 százalékra.
A legkevesebb álláshirdetést Békés, Nógrád illetve Tolna megyében tették közzé.
A Workania önéletrajz-adatbázisa alapján az álláskeresők is a kínálathoz igazodnak: a legtöbbjük, 26 százalékuk ugyanis a fővárosban próbál elhelyezkedni, 10 százalékuk Pest megyében, 6 százalék Győr-Moson-Sopron megyében, 4 százalék pedig Fejér megyében keres munkát. Több, mint 3 százaléka az álláskeresőknek Csongrád, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Komárom-Esztergom megyében szeretett volna dolgozni.
Az interneten található álláshirdetések 15 százaléka az értékesítés-kereskedelem, 12 százalék az információs technológiák, 8 százalék a közgazdaság, pénzügyek, könyvelés, 7-7 százalék pedig az adminisztráció, valamint a gépipar területére szólt 2012-ben.
Az álláskeresők legnagyobb része szintén hasonló területen dolgozna: az értékesítés-kereskedelem az önéletrajzok 12 százalékában, az adminisztráció 11 százalékban, a segédmunka pedig 10 százaléknál szerepel. A gyártás-termelés területén az álláskeresők 8 százaléka dolgozna, majd a szállítmányozás-logisztika, valamint az idegenforgalom és vendéglátóipar következik 7-7 százalékkal.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 31. 18:03, szombat | Belföld

Inváziós növényfajok elterjedését térképezik föl az SZTE kutatói

Az inváziós növényfajok elterjedéséről készít webtérképet természetjárók, természetvédelmi civil szervezetek bevonásával a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és az Agrártudományi Kutatóközpont

2020. Október 31. 17:01, szombat | Belföld

Biztonságosak a magyar termesztésű sütőtökök

A Szupermenta program szezonális tesztjében 11 hazai termesztésű sütőtököt vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei, és megállapították, hogy biztonságosak a magyar termesztésű, sütnivaló tökök.

2020. Október 31. 13:08, szombat | Belföld

Megmozdult az egész ország az Európai Sporthéten! - VIDEÓ

Közel 350 ezren vettek részt a legnagyobb szabadidősport rendezvénysorozaton

2020. Október 31. 10:44, szombat | Belföld

Véradásra buzdítja a fiatalokat a vöröskereszt

Fiatalok számára indított véradókampányt a Magyar Vöröskereszt - hangzott el az M1 csatorna szombat reggeli adásában.