Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 16. 07:06, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti - fotó: facebook.com/XAmbassadors

X Ambassadors is koncertezik Budapesten

X Ambassadors is koncertezik Budapesten

Az amerikai modern rock csapat, az X Ambassadors március 8-án először zenél Magyarországon, a fővárosi Barba Negra Music Clubban.

A 2009-ben alakult zenekarra szinte azonnal felfigyelt a szakma, köztük Eminem vagy az Imagine Dragons frontembere, Dan Reynolds, utóbbinak többek között nagykiadós szerződésüket is köszönhetik - írták a szervezők kedden az MTI-nek.

Az X Ambassadors legnagyobb slágere a már 200 millió megtekintés felett tartó Renegades, de az Unsteady vagy Jamie N Commonsszal közösen készített Jungle is hamar kiemelt játszásokat ért el. Tavaly megjelent második stúdióalbumukra, az Orionra négy évet kellett várni a rajongóknak: a korong dalainak témái között a testvéri viszonytól az életünkben megjelenő akadályokig számos fontos téma szerepel.

Az Orionról a Boom, a Hey Child és a Hold You Down lett közönségkedvenc. Utóbbi a frontember, Sam Harris és testvére, a billentyűs Casey Harris szoros kapcsolatáról szól: Casey gyermekkorában Senior-Loken szindróma következtében megvakult. A zenekar tavaly májusban a Microsofttal közösen egy alkalmazást is kifejlesztett, amelynek segítségével a látássérültek is megtapasztalhatják a videoklipek élményét.

Szilveszterkor a Times Square-en léptek fel, majd világkörüli turnéra indultak. Március 8-án az Orion Tour keretében lépnek fel Budapesten, ahol várhatóan a két nappal korábban debütáló, Belong című EP-jükről is játszanak. Ennek első dalát, a nagyzenekari kísérettel íródott Everything Sounds Like A Love Songot már közzétették.

"Ez a szám arról az érzésről szól, amikor hiányzik életed szerelme. A dallal néhány kedvenc előadónk, köztük Aretha Franklin, Marvin Gaye, Ray Charles, Joe Cocker, a Band vagy a Staples Singers előtt is tisztelgünk" - idézte a közlemény Sam Nelson Harrist.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.