Városlista
2020. január 21, kedd - Ágnes

Hírek

2018. Március 28. 07:00, szerda | Helyi

Zarah- könyvbemutató, divatbemutató Náray Tamással

Zarah- könyvbemutató, divatbemutató Náray Tamással

Telt házas érdeklődés várta Náray Tamás divattervezőt kedden, a Vaskakas Művészeti Központban.

"A Náray" címmel, könnyed és tartalmas beszélgetésnek lehettek részesei tisztelői, megunhatatlan könyveinek olvasói, ahol "Zarah" című regényének bemutatójára került sor.

A több generációs értelmiségi családban született Náray Tamás, bár a divat iránt érdeklődött mégsem indulhatott ebbe az irányba. A családon belüli közfelháborodás, amit a művészi pálya választása idézett elő, jobb belátásra bírta az ifjút és végül külkereskedelmi iskolában tanult tovább.

Álmát, hogy egyszer ruhákat fog tervezni nem adta fel. A külkereskedelem sem elégítette ki a család igényeit ezért édesapja megnyugtatására közgazdaságtudományokat is hallgatott. A diploma után egy külkervállalatnál helyezkedett el, ahol szerencséjére a művészeti osztályon kapott munkát. Főnökei egy felsőfokú formatervezői tanfolyamra küldték, ami közelebb vitte dédelgetett vágyai beteljesüléséhez.

Pályafutása itt megpecsételődött. Vizsgamunkáját elküldték egy londoni bemutatóra ahol különdíjat kapott és egy francia ösztöndíjat. 1986-tól 1989-ig Párizsban sajátítja el a divat szakma rejtelmeit, majd a rendszerváltáskor hazatér. Az ifjú Tamás ép abban az időben próbált itthon debütálni, amikor az ország a feje tetején állt. Nem igazán értették mit szeretne, így kezdetben nem talált támogatókra. Divat iránti elhivatottság és szeretete azonban erőt és kitartást adott neki. Míg itthon csak a küzdelmek folytak, külföldről már megrendeléseket kapott, aminek köszönhetően megnyithatta első üzletét. Náray Tamás ma az egyik legelismertebb magyar tervező, akinek ruháit sztárok, televíziós műsorok hagyják örökségül.

Rangos Katalin Prima Primissima díjas magyar újságíró, egyetemi tanár, az est háziasszonya beszélgetett Náray Tamással életről, divatról, irodalomról, a könyírásról és konkrétan a "Zarah" regényről.

A beszélgetést divatbemutatóval fűszerezték, a "Náray girls-ök" közreműködésével. - Exkluzív válogatást láthattak a Snow Ballerinas 2017/18 F/W kollekcióból.

Az esten közeműködött Farkasházi Réka színésznő, műsorvezető, színház- és drámapedagógus, szinkronszínész, akitől részleteket hallhattak a könyvből kellemes hangján.


A zenés, irodalmi estet dedikálás és könyvvásárlási lehetőség követte.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Forrás: werkakademia.hu

Főkép: N.T. Fb oldala

Képek: libri.hu; Csobay Dániel fotográfus (telefonnal készült)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 21. 12:52, kedd | Helyi

Üzent osztálytársainak a győri tanárkesélő gimnazista

A fiú azt állítja, senkit nem akart bántani, és utólag fogalma sincs arról, hogyan borulhatott el az agya egy hármas miatt annyira, hogy késsel rontson rá a tanárára.

2020. Január 21. 08:48, kedd | Helyi

Kulturális és művészeti díjban részesült Fejszés Attila

A Magyar Kultúra Napja alkalmából Téglás Város Önkormányzatának Képviselő testülete „Kulturális és Művészeti Díjat” adományozott hétfőn Fejszés Attilának, a Győri Nemzeti Színház színművészének.

2020. Január 20. 20:49, hétfő | Helyi

Betöltötte énekhangjával a Kisalföld szerkesztőségét is Bede-Fazekas Csaba

Bede-Fazekas Csaba Kossuth-díjas, Érdemes-, Kiváló Művész, operaénekes, Győr díszpolgára, a Győri Nemzeti Színház örökös tagja volt Werner Krisztina vendége a sajtószékházban.

2020. Január 19. 06:25, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp január 20-tól