Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 24. 07:23, csütörtök | Sport
Forrás: mno / MTI

Zsinórban 48. győzelmükkel lettek bajnokok

Zsinórban 48. győzelmükkel lettek bajnokok

Az Aquaprofit-NTSK csapata veretlenül nyerte az NB I-es sakkbajnokságot.

A nagykanizsai együttes 11 forduló alatt 11 győzelmet aratott és gyűjtött 95 pontot. Az utolsó fordulóban kizárólag magyar játékosokkal ült asztalhoz a csapat, és szerezte meg sorozatban 48. győzelmét. Az ötödik bajnoki címét begyűjtő Aquaprofit ismét veretlenül nyerte a bajnokságot. Nádasi Tamás, a csapat névadó főszponzorának elnöke kiemelte: nehéz évadot tudhat maga mögött a klub, de a végeredmény önmagáért beszél, és a célkitűzés változatlan: folytatni kell a győzelmi sorozatot.

A klub irányítását az Aquaprofit Zrt. 2006-ban vette át. A csapat a 2007-es bajnokságban első helyezett lett, és később további négy bajnoki cím következett. Polgár Judit 2006 év végi leigazolása óta többek között olyan kiváló játékosok is a klubbot erősítik, mint az indiai világbajnok Viswanathan Anand, a nemzet sportolója, Portisch Lajos, a sakkolimpiai bajnok Ribli Zoltán, Pintér József, a spanyol színekben szereplő világbajnokjelölt Alexei Shirov vagy az ukrán olimpiai bajnok Zahar Efimenko.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.