Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Október 02. 08:06, szerda | Belföld

Zsolnay kávéházzal nyílik október 26-án a Millennium Háza

Zsolnay kávéházzal nyílik október 26-án  a Millennium Háza

Az épületben egy, a Városliget aranykorát bemutató interaktív kiállítás, valamint egy századfordulós hangulatú, Zsolnay kerámiákkal díszített kávéház várja a látogatókat.

A Városliget átfogó megújításának köszönhetően befejeződött a több mint 130 éves, az elmúlt évtizedekben egyre leromlottabb állapotba került egykori Olof Palme Ház teljes körű, mintegy két évig tartó megújítása.

A több mint 130 éves épület főbejárata elé a park tájépítészeti megújításának részeként egy 1500 tőből álló rózsakertet is kialakítottak, melynek központi eleme egy új, az épület gazdag homlokzati díszítésével harmonizáló Zsolnay szökőkút – mondta Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

A Millennium Háza néven újjászülető intézmény jelképe a Liget Budapest projekt alapvető célkitűzésének: a régi értékek megőrzésének és egyben legkorszerűbb módon történő megújításának – hangsúlyozta Baán László.

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy hosszú évtizedek után végre méltó állapotban és méltó funkcióval kapja vissza a közönség a sokáig elhanyagolt állapotban lévő, üresen álló épületet. Október 26-tól eredeti pompájában nyílik meg a látogatók előtt a Városliget egyik legszebb épülete, a Millennium Háza.

Petri Lukács Ádám, a Millennium Házában megvalósult kiállítás kurátora elmondta, hogy ez az elsősorban a fiatal korosztályokra fókuszáló tárlat a gyerekbarát Liget újabb állomása is, hiszen az iskolások számára vonzó platformokon mutatja be a Liget megszületését, történetének legfontosabb mozzanatait, jellegzetes épületeit, a 19. és 20. század fordulójának korát meghaladó megoldásait.

2019 az átadások éve a Városligetben, hiszen idén a Liget Budapest Projektnek több eleme is elkészül. Nyáron már átadták az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületét, idén ősszel pedig a Millennium Háza és a hozzá kapcsolódó Rózsakert mellett a családok az ország egyik legnagyobb és legkomplexebb játszóterét, a városligeti új Nagyjátszóteret is birtokba vehetik, valamint elkészült a Komáromi Csillagerőd tejes körűen megújított épülete is.

Forrás: turizmus.com

Fotó: Liget Budapest

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.