Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2012. Április 26. 07:07, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Zsugorodnak a készletek, megugrott az olajár

Zsugorodnak a készletek, megugrott az olajár

Megugrott az olaj árfolyama, miután az Amerikai Olaj Intézet közleménye szerint zsugorodtak az amerikai készletek.

Az API jelentése szerint a benzines hordók száma 3,64 millióval csökkent, az Energiaügyi Minisztérium ma teszi közzé az erre vonatkozó hivatalos számokat, a várakozások 1,5 milliós zsugorodásról szólnak.

A hivatalos adatközléshez a minisztériumnak szüksége van az API jelentésére is, ők az olajfinomítóktól és egyéb olajipari vállalatoktól önkéntes alapon gyűjtik az információkat. A Goldman Sachs tegnapi közleménye szerint az olaj iránti kereslet a világgazdasági bővülés lassulása ellenére is a kitermelésnél nagyobb ütemben nő, ezáltal az árak emelkedésére kell számítani.Líbia legnagyobb olajtermelője, az Arabian Gulf Oil Co. figyelmeztetése szerint a tüntetések miatt egy időre leállhat a kitermelés.

A vállalat szóvivője szerint a cég az üzemek bezárására kényszerülhet, amennyiben a protestálók elzárják a bengázi központ felé vezető utat. Azt nem magyarázta meg, hogy a központ bezárása miben érintené a több száz kilométerre lévő olajmezőket.A tüntetők a fiatalok nagyobb foglalkoztatását, valamint a kormányzati költségvetés átláthatóvá tételét követelik - írták a Quaestor elemzői. A júniusi szállítású olaj árfolyama jelenleg 103 dollár hordónként. Tegnap 104 dollár fölé is ugrott a jegyzés, ez csaknem egyhetes csúcs. A Brent olaj szintén júniusi szállítású fajtája kis mértékű emelkedés után 118,20 dollár.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 16:02, szerda | Külföld

Kamionnal ütközött a Railjet

Parndorf és Zurndorf között RJX62-es számú vonat kamionnal ütközött. Az osztrák vonalon jelentősen hosszabb eljutási idővel kell számolni - írja a Mávinform közösségi oldalán.

2020. Február 19. 15:55, szerda | Külföld

Három gyerek meghalt egy rejtélyes autótűzben Ausztráliában

Három gyerek és egy férfi holttestét találták meg egy kiégett autóban az ausztráliai Brisbane-ben. A szemtanúk látták, ahogy egy nő kiugrott az égő járműből és azt kiabálta, hogy lelocsolta benzinnel.

2020. Február 19. 14:25, szerda | Külföld

Halott sofőrre bukkantak egy magyar kamionban Ausztriában

Holtan találtak egy sofőrt az osztrák A-1 autópálya Enns-Süd pihenőhelyénél egy magyar kamionban – írja az Infostart.

2020. Február 19. 12:00, szerda | Külföld

Lövések dördültek el Prágában, egy férfi meghalt, egy nő pedig súlyosan megsérült

Egy férfi meghalt egy nőt pedig életveszélyes állapotban szállítottak kórházba szerdán, miután lövések dördültek Prága Chodov városrészében - írta egy cseh hírportálra hivatkozva a parameter.sk