Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2012. Április 26. 07:07, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Zsugorodnak a készletek, megugrott az olajár

Zsugorodnak a készletek, megugrott az olajár

Megugrott az olaj árfolyama, miután az Amerikai Olaj Intézet közleménye szerint zsugorodtak az amerikai készletek.

Az API jelentése szerint a benzines hordók száma 3,64 millióval csökkent, az Energiaügyi Minisztérium ma teszi közzé az erre vonatkozó hivatalos számokat, a várakozások 1,5 milliós zsugorodásról szólnak.

A hivatalos adatközléshez a minisztériumnak szüksége van az API jelentésére is, ők az olajfinomítóktól és egyéb olajipari vállalatoktól önkéntes alapon gyűjtik az információkat. A Goldman Sachs tegnapi közleménye szerint az olaj iránti kereslet a világgazdasági bővülés lassulása ellenére is a kitermelésnél nagyobb ütemben nő, ezáltal az árak emelkedésére kell számítani.Líbia legnagyobb olajtermelője, az Arabian Gulf Oil Co. figyelmeztetése szerint a tüntetések miatt egy időre leállhat a kitermelés.

A vállalat szóvivője szerint a cég az üzemek bezárására kényszerülhet, amennyiben a protestálók elzárják a bengázi központ felé vezető utat. Azt nem magyarázta meg, hogy a központ bezárása miben érintené a több száz kilométerre lévő olajmezőket.A tüntetők a fiatalok nagyobb foglalkoztatását, valamint a kormányzati költségvetés átláthatóvá tételét követelik - írták a Quaestor elemzői. A júniusi szállítású olaj árfolyama jelenleg 103 dollár hordónként. Tegnap 104 dollár fölé is ugrott a jegyzés, ez csaknem egyhetes csúcs. A Brent olaj szintén júniusi szállítású fajtája kis mértékű emelkedés után 118,20 dollár.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 14:04, kedd | Külföld

A cseh egészségügyi miniszter szükségállapot kihirdetését fogja javasolni

Csehországban szükségállapot kihirdetését fogja javasolni a kormánynak Roman Prymula egészségügyi miniszter. A politikus szerint ez az egyetlen módja annak, hogy megfékezzék az egyre terjedő koronavírus-járványt.

2020. Szeptember 29. 11:00, kedd | Külföld

Szicíliában is újból kötelező a szájmaszk viselése szabadtéren

Szicília szigetén elrendelték a szájmaszk kötelező használatát szabadtéren, miközben országos szinten az aktív fertőzöttek száma ötvenezer fölé emelkedett hétfőn, először május 27. óta.

2020. Szeptember 29. 10:01, kedd | Külföld

Ismét vészhelyzet kihirdetésére készül a kormány Szlovákiában

Szigorodnak októbertől a járványellenes intézkedések Szlovákiában, a kormány szerdán dönt a vészhelyzet ismételt kihirdetéséről

2020. Szeptember 29. 08:01, kedd | Külföld

Kibertámadás érte az Egyesült Államok több mint 400 kórházának számítógépes rendszerét

Kibertámadás érte az Egyesült Államok több mint 400 kórházának számítógépes rendszerét - jelentette helyi idő szerint hétfőn este az NBC televízió.