Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | Alváskultúra

2017. Június 06. 09:24, kedd

A győri Álom Design matrac és ágystúdióban jártunk

A győri Álom Design matrac és ágystúdióban jártunk

Matracok, ágyak és ismerős szakemberek fogadtak minket Győr legújabb és talán a város egyik legszebb szaküzletében.

Szakmai írásainkhoz többször kölcsönöztünk tőlük fotókat, egy-egy kérdés erejéig válaszokat is.

Az Álom Design győri üzlete, az ETO Park mellett, a Leier irodaházban.

Most meg is látogattuk őket.


Érkezésünkkor az üzletben nem volt ügyfél, ezért adott volt a lehetőség a beszélgetésre. Először a szokásos gondolatok - miért pont Győrben, mikor és meddig, hogy megy az üzlet...

Ezután jöttek az ökölcsapások és a "ki az erősebb" szaki gondolatok, ami sok nevetéshez és persze felismeréshez is vezetett.

Jót beszélgettünk. Miről? Íme.

Az Álom Design üzletek közül a győri a 3. üzlet, az összesen kis láncot alkotó, 4 üzlettel rendelkező cégnél.


Az első mintaboltot Budapesten, Csillaghegyen nyitotta a cég, ami azóta is az egyik legnagyobb választékkal rendelkező szaküzlet.

Cashmere Latex Matrac Yatsan

A második üzlet a Róbert Károly körúton található. Ismerjük, bár beszélgetésünk nem azon a helyszínen zajlik. Ez az üzlet egy kisebb ékszerdoboz, a legfontosabb termékekből állít ki és kis szerencsével ebben az ízig-vérig mintaboltban megtalálhatjuk az ügyvezetőt is - ha erre szükség lenne. A diskurzus tárgya nem pont Ő, de a beszélgetés állóvizén egy kis humorral mindig erős szelet kaptunk - jelen esetben a kedvezmények és "miből gazdagodjon a magyar" volt a téma.

A harmadik üzlet tehát a győri. Megfigyeltük, hogy minden üzlet "piroslámpás", akarom mondani forgalmi jelzőlámpánál, kereszteződésben található. Okos üzleti megoldás, hiszen idő hiányában így is benézhetünk és gyönyörködhetünk a szebbnél szebb ágyakban, fejvégekben.

A negyedik üzlet, írásunkat megelőzően 30 nappal nyitott a MaxCity Bevásárlóközpontban, Törökbálinton. Ismereteink szerint a már az első bevetésen győzelemmel indult üzlet a presztízs mellett a mértékletességet, eleganciát és hatékonyságot célozza. Kiszolgál lakberendezőket, ismert embereket és általános érdeklődőket is.

Mi a helyzet Győrben?

Magnum ágy

Beszélgetésünk a győri üzletben zajlik. Az ETO Park szomsédságában levő Leier Irodaház földszintjén vagyunk.
Nem volt egyszerű parkolni és a sok leírás mellett - persze nem vagyunk győriek - nehéz volt rátalálni erre a csodára.

Az itt dolgozó hölgy elmondta, hogy a kezdeti nehézségek után a lendület már tavaly év végén adott volt. A győriek elsősorban a matracokat és a teljes szetteket (kárpitos ágyak, fejvéggel, éjjeliszekrénnyel) keresik. Több vásárlójuk volt Szlovákia területéről, de jellemzően a győri ügyfeleket érdekli a bemutatóterem.

A szaküzlet a lehető leginkább a szakmaiságra törekszik. Érdekes módon, nem találtunk utalást arra, hogy "Mi vagyunk a legjobbak", "Nálunk vásárolhatja meg a leginnovatívabb"...

Jöhet a kérdés - mitől olyan jó egy Álom Design üzletben vásárolni?

Az ide érkező ügyfél egyértelműen segítséget kap a választáshoz, legyen az stílus, lakberendezés, vagy épp alvásprobléma. Kiemelt figyelmet kapnak a matracok, melyből a cég teljes portfóliójában, kipróbálható formában több, mint 50 féle lehetőség közül választhatunk.

Az üzlet kiáll legfontosabb gondolatáért : Szakértők vagyunk, nem orvosok.

Többször is elhangzik a beszélgetésben, hogy a mintaboltban dolgozó hölgy sok kérdést követően javaslatokat tesz és próbára ösztönöz. A negatív és pozitív véleményeket is fogadja.

Elmondása szerint az ide érkezők szinte mindegyike valamely típusú alvászavarban küszködik, csak épp nem tud róla. A "számomra a legjobb" matracot és ágyat segít megtalálni - nem is akárhogy!

Az üzlet rendelkezik egy ún. kényelmi garanciával - ami nagyjából annyit tesz, hogy a kiválasztott matrac 15 napig levásárolható.

Erre akkor lehet szükség, ha a döntésünk mégsem a legjobb volt. Ennyi idő elegendő az alkalmazkodáshoz - hangzik el - és az ügyfél 8-10 nap alatt már érzi a javulást, vagy az esetleges romlást az alvási szokásaiban.

A kényelmi garancia nem 1 db-ra vonatkozik. A cég vállalja a kockázatát az ajánlásoknak, akár egymás után, többször is. Ez, valljuk be ritkaság a magyar piacon.

Duplarugós matracok

BLOG - a negatív és pozitív kritikákat is felvállalják


Amire felkaptuk a fejünket, hogy BLOG bejegyzéseikben egy teljesen új trendet képviselnek. Beleolvasva az előzetesekbe, valóban meglepő, hogy nem általános szakmai gondolatokat írnak a közeljövőben, hanem ügyfeleik véleményét, érzéseit, kritikáit.

Itt kaptam az alkalmon és bepróbálkoztam, de hiába. Az ügyfelek negatív véleményét is megjelentetik a bejegyzésekben, ami szintén egyedi megoldás. A magyarázat szerint azért, mert minden ember más és az általuk alkotott vélemény nem csak minket, de a későbbi vásárlóinkat is formálja, tanítja. - Jogos

Az üzlet

Az üzletben körbejárva láthatunk különféle stílusokat, azok variációit. A mai modern, letisztult színek, anyagok és formák mellett megtlaálható a klasszikus olasz, az amerikai konzervatív, európai klasszikus vonalvezetések és akár a chippendale jellemvonás is.

Hogy ne csak a matracokat érintsük részleteiben, néhány gondolatot megérdemelnek az ágyak is. Olyan ágyneműtartós megoldásokkal találkoztunk, amik például a kárpitozást felhasználva, pormentesen záródnak. Szintén az ágyneműtartós rendszereknél láttunk egy biztonsági megoldást, amely a könnyed felnyitást követően garantálja, hogy nem csukódik vissza, védve ezzel a gyerekeket, vagy az időseket.

Azt itt megjegyezném, hogy a majdnem 75 kg-os matraccal együtt is kényelmesen, fél kézzel nyitottam fel az ágyneműtartót.

Találkoztunk boxspring ággyal is, ami az utóbbi időben igen felkapott, amúgy nem mai találmány. Jó látni, hogy ebből a technológiából is többélfe elérhető, ami újfent ritka dolog. Például megválaszthatjuk a magasságát, ami számomra az egyik legfontosabb az ágyaknál, főleg, ha az boxspring.

A boxspring technológiáról írtunk már bejegyzéseinkben. A lényege, hogy egy rugórendszert helyeznek el az ágytestben, ami képes a matrac és a rajta fekvők akár többszáz kg-os súlyát csillapítani. A legjobb szó is talán ez : lengéscsillapító.

Mint a csúcsverdákban. E nélkül persze még mindig tökéletes ágyat kapunk, de tudjuk, hogy egy felsőkategóriás autóban is az egyik legfontosabb elem a lengéscsillapítás, ugyanis ez adja kényelmünk legalább 30%-át.


Összességében az üzlet gyönyörű, tiszta és rendszerezett. Színeket, stílusokat, formákat látunk. Még a matracok és ágyak is harmonizálnak egymással. Kiegészítőket választhatunk, katalógust nézegethetünk.


Beszélgetésünk legvégén sok sikert kívántunk egymásnak.

Blogunk így utólag is példaként említi az Álom Design üzleteket. Mi azt kívánjuk, minél több ilyen bolt nyisson hazánkban, kategóriától függetlenül, bármely szakmában.


A cég és az ágystúdiók online elérhetősége:
www.yatsanmatrac.hu


A győri üzlet névjegye:
9027 Győr, Mártírok útja 66, Leier Irodaház FSZ.
Email : yatsangyor@gmail.com
Tel: +3630359 5181

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2018. Január 16. 16:57, kedd | Alváskultúra

Ha fáj a háta, ez a matrac segíthet!

Talátunk egy kiváló matracot, ami különböző alvástípusok esetén is nagyon jól kiszolgál bennünket. Arra tervezték, hogy tökéletes alátámasztást biztosítson, kemény és puha legyen egyszerre

2017. December 04. 12:12, hétfő | Alváskultúra

Mi az a boxspring ágy? Az Álom Design válaszol.

A boxspring ágy, korunk legkifinomultabb ágy rendszere. Egy boxspring ágytest a matracok számára nyújt alátámasztást, kímélve annak terhelését.

2017. November 08. 14:11, szerda | Alváskultúra

A rugós matracok origója

A matracokról rengeteg véleményt és tesztet olvashatunk. Az internet korában már alapvető elvárás az érdeklődő számára, hogy előzetesen megfelelő tájékoztatást kapjon - szakemberektől.