Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | lélekbúvár

2012. Szeptember 09. 17:13, vasárnap

A relativitás elmélet

A relativitás elmélet

Vajon ha jól érzed magad miért rohan úgy az idő? És ha egy unalmas órán ülsz akkor miért vánszorognak vaslábon a percek? Vajon Einstein relativitás elmélete itt is érvényes?
Az ikerparadoxon avagy időparadoxon elméletét szerintem sokan

Vajon ha jól érzed magad miért rohan úgy az idő? És ha egy unalmas órán ülsz akkor miért vánszorognak vaslábon a percek? Vajon Einstein relativitás elmélete itt is érvényes?

Az ikerparadoxon avagy időparadoxon elméletét szerintem sokan ismerik. Ezzel magyarázza Einstein a relativitás elméletét. Az elmélet szerint minél gyorsabban mozogsz annál kevésbé telik az idő. Persze ezt csak fénysebességnél lehetne észlelni, de a hétköznapokban is jelen van csak szinte már elhanyagolható az itteni „elveszett idő” mértéke.

Mi a megoldás tehát, ha az óra másodperc mutatójának mozgását figyeled? Tereld el a gondolataidat, álmodozz, vizualizálj, kerülj egy olyan világba, ahol az vagy aki mindig is szerettél volna lenni, azt csinálod amit mindig is szerettél volna megtenni, úgy nézel ki, úgy viselkedsz és olyan helyen vagy amiről mindig is álmodtál , és azok az emberek vesznek körül akik igazán fontosak neked, és boldogabbá teszik a mindennapjaidat. Teremtsd ezt a világot burokként magad köré. Mindannyiunknak kell néha egy kis menedék. Egy bunker a veszélyes dzsungelben. Ahol, ha csak egy pillanatra is elbújhatsz a stressz, a hajtás, a rohanás,és az embertelenség szörnyei elől. Nem azt mondom, hogy a jövőben vagy a múltban élj, hiszen fontos hogy a most pillanatában légy minden percben. Viszont ha a most nem tesz boldoggá, valahogy fel kell dobnod magad nem igaz?

Nem várhatjuk állandóan, hogy teljen már le az a munkaidő, találj örömet a munkádban! Nem várhatjuk hogy a télnek vége legyen és jöjjön már a nyár, találjunk örömet az ünnepekben a hóesésben, és abban ha egy hideg nap után bebújhatsz a takaró alá gyertyát gyújhatsz és a kinti havas tájon merengve forró teát szürcsölsz. Mindig van, ami felmelegítse a szívünket a hideg zord körülmények között is van egy kis pislákoló láng csak meg kell találnod. Az, hogyha szép emlékekre emlékszel vissza vagy egy szép jövőt tervezgetsz, nem feltétlenül jelenti azt, hogy elszakadsz a most pillanatától.

Csak mint mindenben ebben is meg kell találni a mértékletességet. Az sem mindegy hogy minden este egy pohár vagy egy egész demizson bort gurítasz le a torkodon. Ha vizualizálsz akkor csak egyszerűen arról van szó, hogy találtál egy kis lángot, ami segít túlélni a 8 órás munkaidőt. Szép képek vizualizálásával a jelent is jobbá teheted. Nemcsak azzal hogy jobb kedved lesz, hanem a „titokcsel” életbe lépésével együtt új gondolataiddal új jövőt teremthetsz magadnak. A mostban való maradás trükkje pedig az, hogy ne vágyakozz. Se a jövőbe se a múltba. Éld meg a jelent.

Minden helyzetben és mindig élvezz valamit abban a pillanatban. Ne várd az idő múlását. Mert egy napon arra ébredsz hogy eltelt egy egész élet. És te végigrohantál rajta.

Annyi bizonyos hogyha többet mosolyogsz és úgy általában jól érzed magad nem fog rajtad az idő vasfoga.

Fotó: Nagy Péter

Írta: Horváth Lilla

Peti képeit megtekinthetitek a facebook-on is : Streetphoto Győr

Ha szeretnél segítséget kérni írj a lelekbuvar.infogyor@gmail.com e-mail címre.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Október 11. 17:18, csütörtök | lélekbúvár

Kirándulás apu fejében...

Problémáink mindig lesznek. Ugyanakkor különös, hogy ez az egyik kulcsa a boldogságnak. Vagy elfogadjuk ezt és a problémákkal megküzdünk, az örömökért pedig duplán hálásak leszünk, vagy harcolunk ellene és megkeserítünk minden egyes

2012. Szeptember 20. 20:35, csütörtök | lélekbúvár

Lunáris prizma változtass át engem!

.... és a világ újra és újra megmenekült. Hála... ...nem nem a pindúr pandúroknak.. hanem nekünk.

2012. Szeptember 16. 10:37, vasárnap | lélekbúvár

Segítsünk egy anyának

Tremmelné Kiss Ildikó egy 49 éves anya. Két gyermekével él együtt, Attilával és Ildikével. Ildike halmozottan sérült 32 éves lány, akinek a születése után egy évvel később vették észre az orvosok, hogy baj van.