Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Blog | lélekbúvár

2012. Augusztus 23. 10:03, csütörtök

Büszkeség és balítélkezés

Büszkeség és balítélkezés

kalandozás az elveszett királyok városában..

Mennyire elterjedt az a sztereotípia manapság, hogyha nincs diplomád egy senki vagy. Hogyha nem vagy vezető beosztásban egy senki vagy. Drága autó, szép ház, gyémánt az asszonynak. De ezekhe

Dan Millman A békés harcos útja című könyvében Dan egy sikeres sportoló, világbajnokságokat nyert és olimpiára készülő tornász. Jóképű, jó testalkatú, gazdag, és tehetséges, és nem elhanyagolhatóan nagyképű és lenéző. Nem érti, mit tanulhatna egy benzinkutastól. Nehéz utat kell végigjárnia, hogy megismerje és értékelje az igazán fontos dolgokat, hogy másokat maga elé helyezzen, hogy levetkőzze az egót és lénye tiszta valójával tudjon a világ felé fordulni. Hogy először befelé fordulva megismerje önmagát, ami után kitárulhat előtte az igazi valóság.


Bux Barnabás Boldizsár a Végtelen történetben megtapasztalja, milyen ha az ember saját kicsinyes önző kívánságai teljesülnek. Hogy elfajzhatunk mi emberek. Egy kövér és visszahúzódó, de csodálatos fantáziavilággal rendelkező kisfiú ő, aki Fantázia világába bekerülvén fokozatosan elveszíti emberségét, igazi valóját, a tökéletlenségeit, amelyek anno az emberi világban, talán hátráltatták az életben, de annál inkább meg tudott maradni egy kedves és tehetséges kisfiúnak. A végén odáig jutott ez a lélek, hogy egy egész birodalom, Fantázia királyának akarta választatni magát, szembeszegült, barátokkal és jóakarókkal, józan ésszel és emberséggel, jóindulattal és régi önmagával. A fordulópont mikor meglátja a Fantázia – világbeli bolondok házát Az elveszett királyok városát, ahová minden jel szerint már ő is jegyet váltott.


Vond le a tanulságot. Megéri a kevélység, a vagyon, a karrier a tökéletesség utáni állandó vágyakozás?


Ahelyett hogy értékelnéd a pillanatot: a nap őszi aranysugarait, a kisgyerek kacagását, az egészséget, a finom ételeket, a családodat.
Szép napot! :)

Írta: Horváth Lilla

Fotó : Nagy Péter

Péter képeit megtekintheted a facebookon is: Streetphoto Győr


Ha szeretnél tanácsot, lelki fröccsöt kapni írj a lelekbuvar.infogyor@gmail.com e-mail címre.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Október 11. 17:18, csütörtök | lélekbúvár

Kirándulás apu fejében...

Problémáink mindig lesznek. Ugyanakkor különös, hogy ez az egyik kulcsa a boldogságnak. Vagy elfogadjuk ezt és a problémákkal megküzdünk, az örömökért pedig duplán hálásak leszünk, vagy harcolunk ellene és megkeserítünk minden egyes

2012. Szeptember 20. 20:35, csütörtök | lélekbúvár

Lunáris prizma változtass át engem!

.... és a világ újra és újra megmenekült. Hála... ...nem nem a pindúr pandúroknak.. hanem nekünk.

2012. Szeptember 16. 10:37, vasárnap | lélekbúvár

Segítsünk egy anyának

Tremmelné Kiss Ildikó egy 49 éves anya. Két gyermekével él együtt, Attilával és Ildikével. Ildike halmozottan sérült 32 éves lány, akinek a születése után egy évvel később vették észre az orvosok, hogy baj van.