Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Blog | Táplálkozási tanácsok Novák Péterrel

2018. Március 30. 19:19, péntek

Húsvéti jó tanácsok

Húsvéti jó tanácsok

Az ünnepek egyik természetes kísérő jelenségével, a bőséges étkezéssel már több korábbi bejegyzésemben is foglalkoztam. Ünnepek környékén nagy a csábítás és könnyen úgy érezheted, hogy az ünnepi alkalom, mint például most a Húsvét, felmentést ad a mértékletesség alól. Kétségtelen, hogy a hétköznapitól eltérő, különlegesebb étkezés emeli az ünnep fényét, de ez nem jelenti azt, hogy túlzásokba kell esnünk. Ha nem szeretnéd a karácsonyhoz hasonlóan a húsvétot is jelentős súlytöbblettel zárni, nem árt odafigyelni az ünnepek alatt is a kiegyensúlyozott táplálkozásra.

Hagyományos húsvéti ételeink táplálkozás szempontjából (energiatartalom, tápanyagtartalom, stb.) nem lógnak ki a sorból, erről az egy évvel ezelőtti húsvéti blog bejegyzésemben részletesen írtam.
Nem kell semmit kerülni, de légy mértékletes!
Vendégségben vagy éppen locsolkodáskor nem kötelező végigenned mindenhol az összes fogást és a süteményből is elég lesz egy-egy szelet. Ha te vagy a vendéglátó, vagy akit locsolnak, akkor pedig nem muszáj minden vendégeddel együtt enned.
Ugyanez vonatkozik az alkoholos italokra is, amelyek fogyasztása ünnepek alkalmával igencsak megnőhet. Azon kívül, hogy kellemetlen „másnapi” tünetekre számíthatsz, érdemes azt is figyelembe venni, hogy az alkoholos italoknak igen jelentős az energiatartalma.

A legfontosabb szabály, hogy nincsenek tiltott ételek, csak kerülendő mennyiségek, és a lakomák utáni séta nem csak a fej kiszellőztetése céljából lesz hasznos.

(Ha mégis összejön egy kis ledolgozandó súlyfelesleg, akkor megtalálsz a honlapomon vagy a facebook-on.)

Telefonszám: +36 20 208 53 67

Email: novakpeter@nutriexpert.hu

Weboldal: nutriexpert.hu

Facebook: Novák Péter, táplálkozási tanácsadás

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2019. Január 31. 18:42, csütörtök | Táplálkozási tanácsok Novák Péterrel

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől: Farsangi fánk

Kevés olyan időszaka van az évnek, amelyhez ne társulnának valamilyen hagyományos étkezési szokások és ezek szinte mindig a bőséges, a szükségleteket jóval meghaladó táplálkozásról szólnak.

2018. December 12. 18:55, szerda | Táplálkozási tanácsok Novák Péterrel

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől: Fokhagyma Luca napra

A Gergely-naptár bevezetése előtt december 13-a volt az év legrövidebb és legsötétebb napja, amikor a boszorkányok szabadon garázdálkodhattak, az ellenük való védekezés legjobb eszköze pedig a fokhagyma volt.

2018. December 02. 19:48, vasárnap | Táplálkozási tanácsok Novák Péterrel

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől: Karácsonyi kvíz

Ha december, akkor leginkább már mindenki a karácsonyt várja, ami a keresztény kultúrkör, ezzel együtt Európa legmeghittebb ünnepe, amely a szeretetről, a békességről és a megnyugvásról szól.