Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | GyőrStílus

2014. November 14. 17:00, péntek

Legyél te a legjobb házigazda!

Legyél te a legjobb házigazda!

Házibulikban, különböző családi rendezvényeken nem mindig a legnemesebb dolog házigazdának lenni. Alapból minden előkészület, tervezés, ötletezés ránk hárul. Ha pedig valami nem úgy sül el, ahogy szeretnénk, vagy nagyobb probléma adódik, nekünk kell megoldanunk, nem beszélve az utómunkáról, ami a legtöbb esetben a nagyipari takarítást jelenti.

Viszont néhány tipp betartásával, igazán egyszerűen kézben tarthatók ezek a dolgok és a nagyobb problémák is elkerülhetők. Így már nem nyűg lesz házigazdának lenni, hanem kreatív kihívásnak tekinthetjük.

Meghívó
Ma már a Facebook a legcélravezetőbb megoldás az eseményekre való meghívásra is. Nincs más dolgunk, mint létrehozni egy eseményt, meghívni az embereket és beállítani dátumot és a buli témáját. Többnyire mindenki elérhető, költséghatékony és nem kell külön-külön minden egyes embert felhívni, egyszerre értesül mindenki az újdonságokról. Lehet titkosítani az eseményt, így csak a meghívottak láthatják. Alkalmas arra, hogy leosztásra kerüljön, ki-mit visz a bulira, ráadásul utána nyomon követhető, ha esetleg valaki elfelejti időközben.

Helyszín
Érdemes megadni a buli pontos helyszínét házon belül is, ha nem szeretnénk, hogy az egész lakásban szétszórva legyenek a vendégek. Nyilván az létszámtól függ, hogy mennyire kordában tartható. Mendemonda, hogy akárhol kezdődik a buli, végül a konyhába terelődik mindenki. Általában ideális a nappali-konyha, vagy ha nagyobb közösségi szoba.
Amit féltünk pakoljuk el, vigyük át egy másik szobába, ilyenkor sokkal nagyobb az esélye a véletleneknek. Ha féltjük a szőnyeget csavarjuk fel és legalább a fura otthoni papucsokat sem kell felvenniük a vendégeknek.

Italok
Ideális kérni, hogy mindenki hozzon magával egy italt, így biztosan nem fordul elő, hogy valakinek nem lesz ínyére való, ráadásul a házigazda is olcsóbban kijön. Továbbá minden kis kreatív ötlet emeli a buli fényét.
Papírpoharak megspórolják a mosogatást és az üvegpohár készlet sem fogyatkozik meg. Társaságtól függő, hogy ki mennyire mozdítható, de a poharak nem keverednek össze, ha a buli elején, mindenki maga díszi fel filccel.

Ételek
Mini szendvicsek, kreatív sütemények mindig feldobják a buli hangulatát, ráadásul elengedhetetlen kellék az étel egy lakásban tartott parti esetében. Az tény, hogy egy idő után kedveltebbek lesznek, mint az italok, de így is olcsón ki lehet hozni, mutatok pár tippet.

Játékok
Szintén egy társaságfüggő pont. Általában az italos játékokkal nem szokott probléma lenni, senki sem kihúzó. Viszont a „komolyabb” több gondolkodást igénylő játékok elő hozatalával vigyázni kell, hiszen nem mindenki játékos kedvű, főleg ha épp egy kemény hét után, végre pihenni szeretne.

Zene
Ideális már buli előtt bebiztosítani a rendszer, nagyjából ismerjük baráti társaságunk ízlését, youtube lejátszási listával órákon át tartó egyveleget lehet beállítani. Jól szokott elsülni, ha viccből néhány megbotránkoztató vagy régi slágert is belecsempészünk, valakit megnevetett, valakinek meg nosztalgikus élményt ad.

Takarítás
Kényes pont. Házigazdák sokszor utálatosak, mert fegyelmeznek, takarítanak, látványosan pakolgatnak. Sajnos ez ilyen poszt, ha házigazdák vagyunk készüljünk fel a legrosszabbra, de mutassuk meg hol a szemetes, nedves kendőket készítsünk be az esetleges ital-étel foltok ellen és sose pakolgassunk egymás után látványosan. Persze este vagy másnap sokkal könnyebb lesz, ha közben is figyelünk a tisztaságra, de ne menjen a jó hangulat rovására.

WK - GyőrStílus Facebook

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2015. Október 29. 10:49, csütörtök | GyőrStílus

Főzzünk egészségesen!

2015. Április 20. 12:12, hétfő | GyőrStílus

4 DIVATBAKI, AMIT TAVASSZAL ELKÖVETHETSZ

2015. Április 15. 19:04, szerda | GyőrStílus

10 outfit tipp Dakota Johnsontól

Ezért irigylik A szürke ötven árnyalata sztárjának stílusát.