Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | lélekbúvár

2012. Július 31. 20:39, kedd

lelki berkekben

lelki berkekben

Mi történik akkor mikor fuldoklunk az önsajnálatban? Mikor tudatosan sajnálod magad, és csak azon mérgelődsz, hogy másoknak miért mindig jobb mint neked, addig ez az óriási fa eltakarja előled az egész erdőt, a lehetőségek és megoldások

Dóri barátnőm mondta egyszer mikor egy újabb „álomállás” nem jött össze: - „ Most mondanám, hogy sajnálom, de nem mondom, mert a Timi azt mondta, hogy nem szabad sajnálni senkit; azzal csak ártunk neki, és én csak jót akarok neked.”

Hogy mi történik akkor mikor fuldoklunk az önsajnálatban? Mikor tudatosan sajnálod magad, és csak azon mérgelődsz, hogy másoknak miért mindig jobb mint neked, addig ez az óriási fa eltakarja előled az egész erdőt, a lehetőségek és megoldások rengetegét.

És mi van akkor, mikor tudattalanul benned szunnyad az önsajnálat, és váratlan pillanatokban tör ki belőled a zokogás és a mély kétségbeesés hogy most mi lesz? Hogyan tovább? De a mindennapokban próbálod eltemetni magadban az aggályokat, a sérelmeket. De ezek az elültetett magok egyszercsak kiburjánzanak és a gaz ellep. Nincs más lehetőség, ki kell gazolni. A lelked legmélyebb bugyrait is. Hogy tudd minden azért és úgy jó, ahogy történt. Én is tudom most már, hogy milyen jó hogy a munkában megkaptam a fejmosást, hiszen elvezetett idáig, egy újabb fontos állomásra lelkünk berkeiben.

Fazi barátnőmet kérdeztem még egyszer mikor éppen nyíltam sajnáltam magam, hogy nyugtasson meg nem fogok a szabadon kószáló bolondok közé tartozni ettől, azokhoz a bolondokhoz, akik saját maguk csinálnak őrületet az életükből, éppen a fent említett dolog miatt. Fazikám megnyugtatott: Mi legalább tudjuk, hogy abban pillanatban nem vagyunk önmagunk. Kicsit elmerülünk ebben a jóleső siránkozásban, egy pár pillanatig, de nekünk mindig ott van egy tutaj, egy viharvert csónak vagy legalább egy deszkadarab, amibe meg tudunk kapaszkodni. És ez a mentőöv nem más mint hogy tudjunk értékelni és hálásak lenni a jutalmakért és a tanításokért egyaránt, és várjunk életünk folyásában egy újabb csodálatos fordulatot.

Ha szeretnél tanácsot kérni írj bátran a lelekbuvar.infogyor@gmail.com e-mail címre!

Fotó: Nagy Péter

Peti képeit megtekintheted a facebookon is:

//www.facebook.com/pages/Streetphoto-Gy%C5%91r/280789551941759


Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Október 11. 17:18, csütörtök | lélekbúvár

Kirándulás apu fejében...

Problémáink mindig lesznek. Ugyanakkor különös, hogy ez az egyik kulcsa a boldogságnak. Vagy elfogadjuk ezt és a problémákkal megküzdünk, az örömökért pedig duplán hálásak leszünk, vagy harcolunk ellene és megkeserítünk minden egyes

2012. Szeptember 20. 20:35, csütörtök | lélekbúvár

Lunáris prizma változtass át engem!

.... és a világ újra és újra megmenekült. Hála... ...nem nem a pindúr pandúroknak.. hanem nekünk.

2012. Szeptember 16. 10:37, vasárnap | lélekbúvár

Segítsünk egy anyának

Tremmelné Kiss Ildikó egy 49 éves anya. Két gyermekével él együtt, Attilával és Ildikével. Ildike halmozottan sérült 32 éves lány, akinek a születése után egy évvel később vették észre az orvosok, hogy baj van.