Városlista
2019. november 19, kedd - Erzsébet

Blog | Táplálkozási tanácsok Novák Péterrel

2016. Október 05. 12:30, szerda

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől-1. rész: Labirintus

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől-1. rész: Labirintus

Miről szóljon egy táplálkozási tanácsadó blogja, ha nem a táplálkozásról, még ha a bejegyzés címéből ez elsőre nem is annyira egyértelmű?

Előre bocsátom, hogy a blogban megpróbálom könnyed, néha humoros formában (talán sikerül) megosztani veletek a gondolataimat, remélve, hogy ezzel nem sértek meg senkit sem az önérzetében.

A problémát, aminek megoldási lehetőségeiről a honlapis szól, és összefoglaló néven nevezzük egyszerűen „túlsúlyosságnak”, az érintettek többféleképpen reagálják le. Vannak, akik nem törődnek vele és vannak, aki úgy csinálnak, mintha nem törődnének vele, de belül tragédiának élik meg…

Természetesen egyik sem helyes hozzáállás. Nem szabad nem törődni vele, mert a zsírpárnák nem csak esztétikai problémát jelentenek, hanem hosszú távon okozhatnak néhány kellemetlenséget is az életünkben. Olyanokra gondolok, mint a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a mozgásszervi- és ízületi panaszok. Szóval csupa vidám dolog.

Tragédiának sem szabad azonban fölfogni, mert akkor a felsoroltakon kívül ráadásul frusztráltak, depressziósak, „idegbajosok” és társaságkerülők is leszünk.

…és vannak, akik felismerik, hogy ideje lenne a tettek mezejére lépni, de rossz irányba indulnak.
Elhízásunk kiváltó okát (extrém egészségügyi, genetikai problémák kivételével) nagy valószínűséggel táplálkozási szokásainkban és a mozgás hiányában kell keresnünk. Ahogy honlapom bemutatkozó oldalán is megfogalmaztam, ezen a téren egy labirintusban bolyongunk, amely tele van átláthatatlan folyosókkal, titokzatos szobákkal és áthatolhatatlan falakkal. Ha felülről tekintünk egy labirintusra legtöbbször egyszerű a kivezető utat megtalálni, de ha benne vagyunk, akkor bizony fél vacsoránkat odaadnánk egy-egy útmutató jelzőtábláért.

A következő bejegyzésekben a helyes irányról meg a tévutakról lesz szó. Szeretném leszúrni a jelzőtáblákat, megmutatni hol van a Behajtani tilos!, a Zsákutca, a STOP tábla és merre van a Kötelező haladási irány.

Telefonszám: 06/20-208-53-67

Weboldal://nutriexpert.hu/

Facebook:https://www.facebook.com/Nov%C3%A1k-P%C3%A9ter-t%C3%A1pl%C3%A1lkoz%C3%A1si-tan%C3%A1csad%C3%A1s-1583662365262491/?fref=ts

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2019. Január 31. 18:42, csütörtök | Táplálkozási tanácsok Novák Péterrel

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől: Farsangi fánk

Kevés olyan időszaka van az évnek, amelyhez ne társulnának valamilyen hagyományos étkezési szokások és ezek szinte mindig a bőséges, a szükségleteket jóval meghaladó táplálkozásról szólnak.

2018. December 12. 18:55, szerda | Táplálkozási tanácsok Novák Péterrel

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől: Fokhagyma Luca napra

A Gergely-naptár bevezetése előtt december 13-a volt az év legrövidebb és legsötétebb napja, amikor a boszorkányok szabadon garázdálkodhattak, az ellenük való védekezés legjobb eszköze pedig a fokhagyma volt.

2018. December 02. 19:48, vasárnap | Táplálkozási tanácsok Novák Péterrel

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől: Karácsonyi kvíz

Ha december, akkor leginkább már mindenki a karácsonyt várja, ami a keresztény kultúrkör, ezzel együtt Európa legmeghittebb ünnepe, amely a szeretetről, a békességről és a megnyugvásról szól.