Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Blog | Táplálkozási tanácsok Novák Péterrel

2016. Október 05. 12:30, szerda

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől-1. rész: Labirintus

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől-1. rész: Labirintus

Miről szóljon egy táplálkozási tanácsadó blogja, ha nem a táplálkozásról, még ha a bejegyzés címéből ez elsőre nem is annyira egyértelmű?

Előre bocsátom, hogy a blogban megpróbálom könnyed, néha humoros formában (talán sikerül) megosztani veletek a gondolataimat, remélve, hogy ezzel nem sértek meg senkit sem az önérzetében.

A problémát, aminek megoldási lehetőségeiről a honlapis szól, és összefoglaló néven nevezzük egyszerűen „túlsúlyosságnak”, az érintettek többféleképpen reagálják le. Vannak, akik nem törődnek vele és vannak, aki úgy csinálnak, mintha nem törődnének vele, de belül tragédiának élik meg…

Természetesen egyik sem helyes hozzáállás. Nem szabad nem törődni vele, mert a zsírpárnák nem csak esztétikai problémát jelentenek, hanem hosszú távon okozhatnak néhány kellemetlenséget is az életünkben. Olyanokra gondolok, mint a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a mozgásszervi- és ízületi panaszok. Szóval csupa vidám dolog.

Tragédiának sem szabad azonban fölfogni, mert akkor a felsoroltakon kívül ráadásul frusztráltak, depressziósak, „idegbajosok” és társaságkerülők is leszünk.

…és vannak, akik felismerik, hogy ideje lenne a tettek mezejére lépni, de rossz irányba indulnak.
Elhízásunk kiváltó okát (extrém egészségügyi, genetikai problémák kivételével) nagy valószínűséggel táplálkozási szokásainkban és a mozgás hiányában kell keresnünk. Ahogy honlapom bemutatkozó oldalán is megfogalmaztam, ezen a téren egy labirintusban bolyongunk, amely tele van átláthatatlan folyosókkal, titokzatos szobákkal és áthatolhatatlan falakkal. Ha felülről tekintünk egy labirintusra legtöbbször egyszerű a kivezető utat megtalálni, de ha benne vagyunk, akkor bizony fél vacsoránkat odaadnánk egy-egy útmutató jelzőtábláért.

A következő bejegyzésekben a helyes irányról meg a tévutakról lesz szó. Szeretném leszúrni a jelzőtáblákat, megmutatni hol van a Behajtani tilos!, a Zsákutca, a STOP tábla és merre van a Kötelező haladási irány.

Telefonszám: 06/20-208-53-67

Weboldal://nutriexpert.hu/

Facebook:https://www.facebook.com/Nov%C3%A1k-P%C3%A9ter-t%C3%A1pl%C3%A1lkoz%C3%A1si-tan%C3%A1csad%C3%A1s-1583662365262491/?fref=ts

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2020. Február 05. 15:13, szerda | Táplálkozási tanácsok Novák Péterrel

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől: NUTRIEXPERT TUDÁSTÁR - A feldolgozott élelmiszerek nyomában

A feldogozott élelmiszerek kapcsán gyakran jut eszünkbe valamilyen negatív jelző, pl. az egészségtelen vagy a „műanyag”, de lehetne még sorolni.

2020. Január 28. 14:45, kedd | Táplálkozási tanácsok Novák Péterrel

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől: NUTRIEXPERT TUDÁSTÁR - Táplálkozástudomány: tudomány vagy káosz?

Külső szemlélő számára bizonyos szempontból, és nem teljesen alaptalanul, úgy tűnhet, hogy a táplálkozástudomány egy nagy zűrzavar. Az egymásnak ellentmondó „tanok és teóriák” könnyen megzavarják a fejeket.

2020. Január 23. 12:05, csütörtök | Táplálkozási tanácsok Novák Péterrel

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől: NUTRIEXPERT TUDÁSTÁR - Vita a gabonafélékről

A gabonafélék fogyasztásában rejlik a hosszú élet titka, vagy azok egyes összetevői éppen megrövidítik az életet? Vajon a gabonafélék esszenciális élelmiszercsoportnak tekinthetőek-e, vagy éppen ellenkezőleg?