Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Blog | Táplálkozási tanácsok Novák Péterrel

2018. Február 11. 08:34, vasárnap

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől: Aquarius

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől: Aquarius

Bár korábban már volt róla szó, a víz van annyira fontos élelmiszer és tápanyag, hogy megér még egy rövid bejegyzést és külön apropója a dolognak, hogy éppen a Vízöntő jegyében járunk.

A víz a földi élet (egyik) alapja, nélküle nincs élet, a tiszta víz pedig az egészség meghatározója. Szerencsére a világ boldogabbik felén, és ebből a szempontból saját magunkat is ide sorolhatjuk, egyelőre még nem jelent problémát a mindennapi ivóvíz előállítása és beszerzése, de sajnos ez nem mindenhol van így. A víz, a tiszta víz eleve nagy érték, ugyanez igaz az egészségre is, és nem jelent nagy nehézséget észrevenni a kettő közötti összefüggést. Víz nélkül nincs élet, az ember számára nélkülözhetetlen biológiai-, higiéniai-, egészségügyi-, közlekedési-, és termelési szempontból is.

Ahogy korábban írtam

  • „A fogyasztásra szánt vizek különbözőek lehetnek, ásványvíz, gyógyvíz, forrásvíz, szikvíz, de a legegyszerűbb az egyszerű ivóvíz, vagy csapvíz, amely egy egyébként egészséges ember részére tökéletes megoldás.”

Persze nincs az az egyszerű dolog, amit ne lehetne megbonyolítani és nincs az az ostobaság, amit ne lehetne fokozni, ha valaki üzletet lát benne. Ezért aztán nem lehet csodálkozni rajta, hogy időről időre olyan „csodavizek” kerülnek az arra fogékonyak figyelmének középpontjába, mint a lúgosított víz, a Pi-víz (vagy életvíz), a rezgéskezelt víz, az oxigénnel dúsított víz, a deutérium csökkentett víz, a hidrogénezett víz, vagy legújabban a nyersvíz.

Természetesen mindegyikhez tartozik egy első látásra/hallásra rendkívül meggyőzőnek tűnő, valójában mindenféle tudományos alapot nélkülöző és józan ésszel értelmezhetetlen érvelés.

A lúgosított víz elmélete szorosan kapcsolódik a már korábban tárgyalt, Robert O. Young által kidolgozott pH csodához, amiről korábbi bejegyzésemben már volt szó, nem érdemes rá több szót vesztegetni.
A Pi-víz lényege, hogy fel van töltve a "Pi energiával", ami azt jelenti, hogy a mágnesnek/földenergiának köszönhetően "rendezett" a molekulaszerkezete, sőt optimális esetben még oxigénnel is dúsítva van.
Az oxigénnel dúsított víz elmélete önállóan is „működik”, a plusz oxigént tartalmazó víz megszünteti a fáradtságot, erősíti az immunrendszert, gyógyítja a potenciazavarokat, és még ki tudja mit nem. Arra nem tér ki a magyarázat, hogy a víz normál légköri nyomáson vajon hogyan tudja megtartani az extra mennyiségű oxigént.
A rezgésekkel történő kezelés „elméleti hátterét” az adja, hogy a víz a legcsekélyebb környezeti hatásokra is reagál és minősége egyszerű eszközökkel (pl. hangrezgésekkel) megváltoztatható. A víz feljavításának legegyszerűbb és legősibb módja az ima (!), de alkalmas rá a madarak éneke, vagy a zene is. No comment!


A felsorolt csodavizek, ha nem is használnak, de legalább nagy valószínűséggel nem ártanak, míg a legújabb őrület, a nyersvíz komoly problémákat is okozhat. A nyersvíz ugyanis olyan természetes folyadék, amit semmilyen formában nem szűrnek és fertőtlenítenek, szimplán csak összegyűjtik valamilyen természetben megtalálható vízforrásból, ami pár ezer (vagy akár csak pár száz) évvel ezelőtt ez nem lett volna gond. De most …?

  • A jól működő marketing hatására sokan elhiszik, hogy a csodavizek segítségével meg tudják őrizni egészségüket, vagy éppen ki tudják üríteni szervezetükből a feltételezett méreganyagokat,

de valójában kiürülni csak a pénztárcájuk fog, hiszen a készítmények ára sokszorosa (több százszorosa, esetleg több ezerszerese) egy liter csapvíz árának. Ennek ellenére működik a „biznisz”, hiszen ha valaki bármelyik kifejezést beüti a keresőbe, oldalak tucatjai fogják bizonygatni a különböző vizek hatásosságát és jótékony hatását, amiről az a mondás jut eszembe, aminek csak a végét idézném: „… Milliárdnyi légy nem tévedhet!.” (az elejét tegyétek hozzá)

Telefonszám: +36 20 208 53 67

Email: novakpeter@nutriexpert.hu

Weboldal: nutriexpert.hu

Facebook: Novák Péter, táplálkozási tanácsadás

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2019. Január 31. 18:42, csütörtök | Táplálkozási tanácsok Novák Péterrel

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől: Farsangi fánk

Kevés olyan időszaka van az évnek, amelyhez ne társulnának valamilyen hagyományos étkezési szokások és ezek szinte mindig a bőséges, a szükségleteket jóval meghaladó táplálkozásról szólnak.

2018. December 12. 18:55, szerda | Táplálkozási tanácsok Novák Péterrel

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől: Fokhagyma Luca napra

A Gergely-naptár bevezetése előtt december 13-a volt az év legrövidebb és legsötétebb napja, amikor a boszorkányok szabadon garázdálkodhattak, az ellenük való védekezés legjobb eszköze pedig a fokhagyma volt.

2018. December 02. 19:48, vasárnap | Táplálkozási tanácsok Novák Péterrel

Táplálkozási tanácsok Novák Pétertől: Karácsonyi kvíz

Ha december, akkor leginkább már mindenki a karácsonyt várja, ami a keresztény kultúrkör, ezzel együtt Európa legmeghittebb ünnepe, amely a szeretetről, a békességről és a megnyugvásról szól.