Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Blog | InfoKreatív

2012. Augusztus 08. 18:33, szerda

Vászonkeretből üzenőtábla- táblafestékkel

Vászonkeretből üzenőtábla- táblafestékkel

Üzenőtábla a gyereknek, a családnak a konyhába vagy a kolesz szobába!

Van pár nagyon egyszerű keretem, amiken vászon volt régen, de a keretet nem dobtam el miután leszedtem a vásznat, mondván jó lesz még valamire. Befestettem őket még tavaly nyáron türkiz különböző árnyalataira, és várták mi lesz belőlük. A legnagyobból lett a csirkehálós fényképaggatós, inspirációs, hangulatos fal az alkotó asztal fölé. Most pedig ezt a nem túl nagy 30*40 cm-est kaptam elő és alakítottam át. A keretnek először is hát kellett. Ezt Töki vágta le nekem egy vékony rétegelt lemezből. Két rétegben lefestettem akril alapú táblafestékkel (hobby bolt), egy kicsit megcsiszoltam a rétegek között és a végén is száradás után, hogy szépen csúszhasson a kréta. Nagyon finom csiszolópapír kell ehhez. Felcsavaroztam a hátoldalra, kapott egy akasztót és már mehetett is a helyére.

A díszítést levehetőre terveztem jelenleg. Bár lenne olyan ötletem is ami fix (dekorfestés) és nem unom meg, de valahogy most a változatosság motoszkált bennem, hogy akár évszaknak megfelelően lehessen öltöztetni. Chipboard (kemény karton) figurákkal és lyukasztott dolgokkal, szigorúan kraft (barna csomagolópapír) színben öltöztettem, egy nagyon biztos, de bármikor eltávolítható gyurmaragasztóval. Lehetne karakteresebb de most nem kell. :) Egyébként nagyon könnyű kis darab és díszítés nélkül tökéletes kellék egy fotózáshoz. ;) A festékeket és a lyukasztókat az Eská hobby boltban megtaláljátok.

Az őszi variáció. A karton elővágott elemeket kedvünkre festhetjük. Ezt a varjút is például feketére, narancssárga vigyorgó tökök mellé.

Vera's green room

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Augusztus 26. 11:34, vasárnap | InfoKreatív

Áfonya fagylalt, egy kívánsággal - gyurma ékszer

A süthető gyurmából készült ékszerek először talán nehéznek tűnnek, de csak neki kell esni és rájönni, hogy ez sem az! ;)