Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2019. Június 18. 09:10, kedd | Helyi

A-Team Kupa Győrben

 A-Team Kupa Győrben

Szombaton, közel 150, különböző fajtájú, méretű kutyus indul gazdájával a díjakért a győrzámolyi focipályán.

Kezdő, A1, A2, A3 tudásszintű kutyákat láthatnak az érdeklődők, köztük sokszoros VB, EB válogatott és győztes párosokat is.

Az AGILITY egy lendületes, pörgős, vidám kutyás sport, mely szabadidőstől akár a nemzetközi versenyszintig űzhető. Minden kutyának szüksége van rendszeres fizikai és agyi munkára, hogy kiegyensúlyozott, jól kezelhető legyen. Az agility ilyen összetett feladatot biztosít gazdinak és kutyának egyaránt. Kiválóan alkalmas a lakásban tartott, gyakran unalmában zajongó, romboló kutyus lemozgatására, lefárasztására, a kutya-gazdi kapcsolat minőségének javítására.

Játszani minden kutya szeret!

A Tiéd is, csak talán már megunta, hogy nem veszed ezt észre! A verseny 8 órakor kezdődik a kezdő kategóriával és várhatóan 18 óra körül fejeződik be.
Ebben a sportban ezt a játékos kedvet használjuk. Dicsérettel, jutalmazással tanítjuk a kutyákat. Gazdi és kutyája között olyan szintű összeszokottság és együttműködés alakul ki az edzések során, aminek segítségével a kutya a legapróbb jelekből tudja, mit szeretne a gazdája, és boldogan teljesíti is azt.
Az agility verseny menete:
Egy 20x40 m-es területen állítja fel a bíró a kb. 20 akadályból álló pályát. 14 féle akadály létezik, ezek sorrendjét és a pálya vonalvezetését a bíró tervezi meg. A különböző szinten lévők a szintjüknek megfelelő nehézségű pályát kapnak. A versenyzők egy egynapos versenyen 2-3 különböző pályát teljesítenek. A felállított pályával a gazdák pár percen át ismerkedhetnek, majd indul a verseny. A gazdi és kutyája együtt futnak végig a lehető legrövidebb idő alatt, úgy, hogy a kutya minden akadályt a megfelelő sorrendben, lehetőleg hiba nélkül teljesítsen. A felvezető hang és kézjelekkel irányítja a kutyát. Az a páros győz, aki hiba nélkül a legrövidebb idő alatt teljesíti a pályát. A hibákért büntetőpontok járnak, melyeket hozzáadnak az időeredményhez. Így alakul ki a végleges sorrend.


A kezdőknek két jumping futamuk lesz majd open jumping és open agility következik az A1-A2-A3 kategóriának. Itt már nagyobb tudású versenyzők küzdenek, jó páran az idei holland európa bajnokságra kijutott magyar válogatott tagjai közül mert egyben felkészülési állomás is lesz ez a verseny.
Az ASB (agility sportbizottság) egy több fordulós kupasorozatot indított az idén, aminek az egyik állomása az A-Team Kupa.
Nem szokványos minden versenyen a finálé futam, ami itt most kuriózum. Az open agility és az open jumping futamnak a legjobbjai jutnak be a fináléba, ahol ismét összemérik az erejüket, kapnak még egy esélyt.
Díjazásban megint nem lesz hiány, hiszen csaknem 20 szponzor állt a rendezvény mellé, akik nagyon értékes ajándékokat biztosítanak a legjobbaknak .A repertoárban szerepel literes lazac olaj, ízület védő táplálék kiegészítő, kutyáknak masszázs és fizioterápiás kezelés, gazdiknak kozmetikai kezelések, pórázok, hámok, kutyajátékok, etetőedények stb.
Két bíró lesz,Jäckl Anikó Budapestről aki az idei világbajnokságra (Finnország) kijutott magyar válogatott csapat tagja és Pirity Árpád.
A versenyzőknek és nézőknek büfé rendelkezésre áll az egész verseny ideje alatt.
Verseny fődíja -ez már hagyomány- egy balatongyöröki sporttáborban 2 fő részére 2 éjszakára ingyenes szállás, amihez agility pálya használat is tartozik.

A helyszínen kutyafelszereléseket, jutalomfalatokat árusító stand is lesz, ahol minden érdeklődő vásárolhat a gazdag választékból.
A sportpálya fedett lelátóval rendelkezik és a verseny ideje alatt a büfé is üzemelni fog.


Minden kutyabarátnak és kutyát szerető érdeklődőnek ajánljuk az egész napos rendkívül látványos programot. Remek időtöltés családoknak, a kutyás sportok iránt érdeklődők az egyesület tagjaitól szakszerű felvilágosítást kaphatnak az agility sportról és a győri agilitys lehetőségekről.

A belépés ingyenes!

Szeretettel várnak mindenkit a szervezők!

Forrás: Agility

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét