Városlista
2020. január 25, szombat - Pál

Hírek

2016. Július 28. 11:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Udvarokat, pincéket öntött el a lezúduló csapadék

 Udvarokat, pincéket öntött el a lezúduló csapadék

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső adott munkát csütörtökön hajnalban Győr-Moson-Sopron megyében a tűzoltóknak.

Győrszemerén a Hegy úton a hegyről lezúduló csapadékvíz több udvart elöntött. A győrszemerei önkéntes tűzoltók kéziszerszámok segítségével a csapadékvizet az árokba elvezették. Egy házba is bezúdult az esővíz, ennek nagyrészét a lakók vödrökkel kihordták, a tűzoltók a veszélyeztetett házat homokzsákokkal védték körbe. Az esővíz itt két útra is nagy mennyiségű sarat hordott, egyiket az egység megtisztította, a másikat ideiglenesen lezárta a forgalom elől. Később Győrszemerén a Rózsa utcában egy elöntött pincét is kiszivattyúztak a győrszemerei önkéntes tűzoltók, ahol elektromos készülékeket veszélyeztetett a befolyt víz.

A győri hivatásos tűzoltókat két helyre riasztották Győrújbaráton a sok eső miatt. A Gárdonyi utcában egy autót és elektromos berendezéseket, a Fő utcán pedig egy irodában lévő számítógépeket veszélyeztetett a bezúduló nagy mennyiségű víz. A Fő utcán lévő káreset felszámolásában a győrújbaráti önkéntes tűzoltók is részt vettek, szivattyú segítségével távolították el a helyenként fél méter magasan álló vizet. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók Nyúlon a Veres Péter utcában lévő ház pincéjéből távolítottak el nagy mennyiségű vizet, ahol egy autót és elektromos berendezéseket veszélyeztetett a befolyó csapadék.

Címkék: eső, időjárás, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 25. 07:35, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - Péntek, szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

2020. Január 24. 15:19, péntek | Helyi

Győri pedofil zsarolt egy tizenegy éves kislányt

Egy közösségi oldalon ismerkedtek meg néhány hónapja, ahol meztelen képeket kért a 11 éves kislánytól, majd további fotókért zsarolta.

2020. Január 23. 08:52, csütörtök | Helyi

Elismeréseket adtak át a Magyar Kultúra Napján

Győrben dr. Fekete Dávid alpolgármester mondott ünnepi beszédet. Szeles Szabolccsal, a Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnökével adta át az elismeréseket.

2020. Január 22. 15:04, szerda | Helyi

Segítség a tanulásban, sportban és a célok elérésében – Gyermekagykontroll Győrben

Február 1-jén és 2-án kétnapos gyermekagykontroll-tanfolyamán várja Kovács Erika a 7-10 éveseket, míg a 10-14 évesek február 8-án és 9-én sajátíthatják el az agykontroll lenyűgözően logikus technikáit.