Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2016. Július 28. 11:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Udvarokat, pincéket öntött el a lezúduló csapadék

 Udvarokat, pincéket öntött el a lezúduló csapadék

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső adott munkát csütörtökön hajnalban Győr-Moson-Sopron megyében a tűzoltóknak.

Győrszemerén a Hegy úton a hegyről lezúduló csapadékvíz több udvart elöntött. A győrszemerei önkéntes tűzoltók kéziszerszámok segítségével a csapadékvizet az árokba elvezették. Egy házba is bezúdult az esővíz, ennek nagyrészét a lakók vödrökkel kihordták, a tűzoltók a veszélyeztetett házat homokzsákokkal védték körbe. Az esővíz itt két útra is nagy mennyiségű sarat hordott, egyiket az egység megtisztította, a másikat ideiglenesen lezárta a forgalom elől. Később Győrszemerén a Rózsa utcában egy elöntött pincét is kiszivattyúztak a győrszemerei önkéntes tűzoltók, ahol elektromos készülékeket veszélyeztetett a befolyt víz.

A győri hivatásos tűzoltókat két helyre riasztották Győrújbaráton a sok eső miatt. A Gárdonyi utcában egy autót és elektromos berendezéseket, a Fő utcán pedig egy irodában lévő számítógépeket veszélyeztetett a bezúduló nagy mennyiségű víz. A Fő utcán lévő káreset felszámolásában a győrújbaráti önkéntes tűzoltók is részt vettek, szivattyú segítségével távolították el a helyenként fél méter magasan álló vizet. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók Nyúlon a Veres Péter utcában lévő ház pincéjéből távolítottak el nagy mennyiségű vizet, ahol egy autót és elektromos berendezéseket veszélyeztetett a befolyó csapadék.

Címkék: eső, időjárás, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.