Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2016. Július 28. 11:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Udvarokat, pincéket öntött el a lezúduló csapadék

 Udvarokat, pincéket öntött el a lezúduló csapadék

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső adott munkát csütörtökön hajnalban Győr-Moson-Sopron megyében a tűzoltóknak.

Győrszemerén a Hegy úton a hegyről lezúduló csapadékvíz több udvart elöntött. A győrszemerei önkéntes tűzoltók kéziszerszámok segítségével a csapadékvizet az árokba elvezették. Egy házba is bezúdult az esővíz, ennek nagyrészét a lakók vödrökkel kihordták, a tűzoltók a veszélyeztetett házat homokzsákokkal védték körbe. Az esővíz itt két útra is nagy mennyiségű sarat hordott, egyiket az egység megtisztította, a másikat ideiglenesen lezárta a forgalom elől. Később Győrszemerén a Rózsa utcában egy elöntött pincét is kiszivattyúztak a győrszemerei önkéntes tűzoltók, ahol elektromos készülékeket veszélyeztetett a befolyt víz.

A győri hivatásos tűzoltókat két helyre riasztották Győrújbaráton a sok eső miatt. A Gárdonyi utcában egy autót és elektromos berendezéseket, a Fő utcán pedig egy irodában lévő számítógépeket veszélyeztetett a bezúduló nagy mennyiségű víz. A Fő utcán lévő káreset felszámolásában a győrújbaráti önkéntes tűzoltók is részt vettek, szivattyú segítségével távolították el a helyenként fél méter magasan álló vizet. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók Nyúlon a Veres Péter utcában lévő ház pincéjéből távolítottak el nagy mennyiségű vizet, ahol egy autót és elektromos berendezéseket veszélyeztetett a befolyó csapadék.

Címkék: eső, időjárás, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 17:36, kedd | Helyi

A kávés szakma legjobbjai: A Szomszéd és a Kapucziner is rangos díjakat kapott

Rangos díjakat nyert a győri Szomszéd Kávézó és Bár és a Kapucziner Kézműves Kávépörkölő is. A díjakat kedden vették át a Kávékorzó Díjátadó 2019 rendezvényen, Budapesten.

2019. December 10. 11:44, kedd | Helyi

Vicces élményt ajándékba!

Már csak napok választanak el a karácsonytól, és még mindig nem tudod, mi lenne az ideális ajándék a legjobb haverodnak? Ma adunk néhány tippet, amivel biztosan nem lőhetsz mellé!

2019. December 10. 11:22, kedd | Helyi

Egy képzeletbeli iszogatás az irodalmi művek klasszikusaival

Habár eddig kizárólag a regények lapjain találkozhattunk velük, most egy pár percig mégis játsszunk el a gondolattal, hogy vajon milyen italra hívnánk meg a sokak által ismert főhősöket?

2019. December 10. 08:25, kedd | Helyi

Visszamegy az iskolába a győri késelő diák

A nap 24 órájában kamerás megfigyelés alatt tartják azt a győri 17 éves fiút, aki a múlt héten megkéselte az osztályfőnökét. A diákot szombaton tartóztatták le, azóta egyszemélyes cellában várja a további kihallgatásokat.