Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Május 16. 12:30, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

10 szabad strand

10 szabad strand

Tíz strandolásra alkalmas fürdőhelyet jelölt ki a megyei kormányhivatal népegészségügyi és szakigazgatási szerve Győr-Moson-Sopronban.

Győrben csak az Aranypart 1 és 2, az Achilles - tó, valamint az ikrényi strandfürdő minősül természetes fürdőhelynek. A kijelölt strandokon a vizsgálatok szerint megfelelő a víz minősége, ezt azonban a nyári szezonban folyamatosan ellenőrzik az ÁNTSZ szakemberei.

A hirtelen jött hideg időben hétfőn délelőtt csak néhány vadkacsa úszkált itt, az Aranypart 2 - n. Az emberek a 15 - 16 fokban nem merészkedtek a víz közelébe, pedig annak minősége megfelelő a fürdőzésre is. A Győr - Szol szakemberei már a füvet nyírják a parton, készülnek a szabadstrandok nyitására. Erre azonban két hetet még várnunk kell, szokás szerint majd csak június elsején csobbanhatunk az Aranypart mindkét oldalán. Hiába a megfelelő vízminőség, a terepet még rendezni kell a hivatalos nyitásra. A megyében összesen 10 strandolásra alkalmas fürdőhelyet jelölt ki a kormányhivatal népegészségügyi és szakigazgatási szerve, ahol mostantól folyamatosan vizsgálják majd, hogy milyen a víz minősége. Fürdeni még nem, mozogni azonban már bátran lehet a vízpartokon. Stábunk egy közel 40 fős nordic walking csoportba botlott az Aranyparton. A fiatalos hölgyeknek meg se kottyant a hűvös idő, ők több kilométeren keresztül túráztak a vízpartok mentén, kihasználva a csodás környezetet és a fürdéshez még hideg, de a testmozgáshoz éppen megfelelő időt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.