Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 26. 15:46, kedd | Külföld

20 év után találtak meg egy 8 milliárdot érő, ellopott Picasso-festményt

20 év után találtak meg egy 8 milliárdot érő, ellopott Picasso-festményt

A festmény Picasso magángyűjteményének részét képezte az alkotó haláláig.

Egy Picasso-festményritkaság került elő nemrég egy évtizedek óta tartó nyomozás eredményeképpen. Az alkotó szeretőjét, Dora Maart ábrázoló olajfestményt még 1999-ben lopták el egy szaúdi sejk jachtjáról Dél-Franciaországban.

A Buste de femme (Női mellkép) néven is ismert alkotás úgy került elő, hogy a holland műkincsvadász, Arthur Brand március közepén egy holland üzletembertől vette át, aki nem tudta, hogy bűncselekményből származott a fizetségképpen kapott műalkotás.

A festmény jelenlegi piaci értékét 25 millió euróra (7,9 milliárd forint) becsülik. Amikor ellopták a francia Riviérán, Antibes-ban horgonyzó jachtról, 4 millió euróra taksálták az értékét. A tulajdonos felajánlott 400 ezer euró nyomravezetői díjat, de minden kutatás eredménytelen maradt, így végül a biztosító fizetett érte 4 millió eurót.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.