Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 09. 22:00, péntek | Helyi

Elstartolt a győri óriáskerék!

Elstartolt a győri óriáskerék!

Rengetegen gyűltek össze a Dunakapu téren, hogy elsők között ülhessenek fel az ötven méter magas óriáskerékre.

„Rendhagyó nap a mai, mert egy hosszú út fontos mérföldkövéhez érkeztünk, és beadtuk pályázatunkat a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa cím elnyeréséért. Először is engedjék meg, hogy Önöknek, győrieknek mondjak köszönetet, mert nagyon sokan segítettek a pályázat megalkotásának folyamatában, és köszönöm a szakembereknek, kollégáimnak, pályázatíróknak, és mindenkinek a munkáját, aki hozzájárult, hogy egy színvonalas anyagot tehessünk le a zsűri elé.” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester.

A Dunakapu téren álló óriáskerék egy olyan újabb kuriózum, amely az EKF pályázatunkkal is összefügg. Aki felül rá, az egy új látószögből csodálhatja meg különleges és értékekkel teli belvárosunkat. Az óriáskerék segítségével a téli időszakban bárki megtekintheti a történelmi városmag utcácskáit, a folyók találkozását, vagy éppen a szakrális kincseket rejtő Káptalandombot madártávlatból is.

A péntek esti programon osztották az EKF-es kitűzőket is. A polgármester arra kérte a győrieket, az eredményhirdetésig viseljék a kitűzőt, kifejezve a közös célt és az összefogást.

Az eseményen jelen voltak az Európa Kulturális Fővárosa győri pályázatát népszerűsítő kisfilmek neves szereplői, köztük Bede-Fazekas Csaba színművész, Dallos Bogi énekes, Dunai Csenge színésznő, Szabó Konrád profi BMX versenyző és dj Matyi, az ország legfiatalabb rádiósa, de ott volt az óriáskerék háziasszonya, Nagy Eszter, a Konyhafőnök Szuperdöntőjének győztese is, akit a győriek jól ismerhetnek a Győrplusz hasábjairól, vagy a Győr+ TV-ből is.

Az óriáskerék elindulását a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar tette színesebbé és varázsolt fergeteges hangulatot a térre.

Az egyetlen magyar készítésű óriáskerék 50 méter magas, 30 gondolás, 180 fő befogadására alkalmas szerkezet. A kereket október 29-én kezdték el összeszerelni a téren, és november 9-től használható a téli időszakban.

Az óriáskerék hétfőtől csütörtökig 14:00 és 21:00 óra között, pénteken és szombaton 11:00-től 22:00-ig, vasárnap pedig 11:00-től 21:00 óráig tart nyitva. Ez a nyitva tartás november 29-ig érvényes, mert az adventi időszakban tovább bővül a nyitva tartási idő.

Forrás: gyorplusz.hu -Papp Zsolt
Fotók: Csobay Dániel fotoráfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense