Városlista
2019. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2018. December 14. 07:09, péntek | Helyi

205 új parkolóhelyünk lesz

205 új parkolóhelyünk lesz

Pénteken, azaz ma déltől használhatjuk az Árpád úti 44. szám alatti parkolóházat.

„Az önkormányzat számos beruházással igyekszik segíteni a közlekedést, a megnövekedett győri gépjárműforgalom dinamikus levezetését. Saját forrásból, állami támogatással és az uniós pályázati lehetőségekkel új utak, csomópontok épültek, és parkolóhelyek létesülnek” – nyilatkozta a pénteken megjelenő Győr+ Hetilapnak Borkai Zsolt. A polgármester kiemelte, a parkolóház adventi átadása azért is fontos, mert ilyenkor még fokozottabb a parkolási igény, de persze a 205 új parkolóhely az év minden szakában nagy segítség az itt élőknek, dolgozóknak, kereskedőknek, a belvárosba érkezőknek.

Ahogy arról az egy évvel ezelőtti alapkőletételről szóló beszámolónkban írtunk, a parkolóházba mindkét csatlakozó utcáról adott lesz a behajtási lehetőség a földszinten, kijárata pedig az Árpád utca felé nyílik. Az épületet gyalogosan az Árpád úti oldalon lehet megközelíteni, két felvonóval és egy lépcsőházon keresztül érhetők el a különböző szintek. A pince plusz ötszintes épület, amely a West Hungária Bau Kft. és az Euro Generál Zrt. konzorciumában valósult meg, és a Győri Balett számára is próbatermet biztosít majd.

A parkolóházat pénteken 10 órakor adják át, a hivatalos eseményt követően, 12 órától pedig már az autósok is igénybe vehetik. A Győri Balett próbatermének berendezése, a takarítási munkák elvégzése ezekben a hetekben zajlik.

A parkolóház főbejárata az Árpád út felől található ki- és bejárati lehetőséggel. A parkolóházból kikanyarodni az Árpád útra jobbra (az Árkád felé) és balra (a Teleki út felé) egyaránt lehet.

A parkolóháznak van egy, a főbejárattól különválasztott bejárata is, ez a Teleki út felőli homlokzatnál található, mely a Szent István út felől közlekedők számára áll rendelkezésre, így nem kell a Teleki út–Árpád úti jelzőlámpát igénybe venni a behajtás alkalmával. Információink szerint a házban a parkolás az ünnepi időszakban óránként száz, míg január 2-tól kétszáz forint lesz.

A projekt részeként átalakították a Teleki utca–Árpád út kereszteződésében lévő jelzőlámpás csomópontot. Így lehetővé vált a Teleki utcában a színház épülete felől érkezők számára a balra kanyarodás az Árpád út felé. A Szent István útról érkezők a Teleki utcáról – ahogyan eddig – jobbra, kis ívben bekanyarodhatnak az Árpád útra.

„A fejlesztés a „Kerékpáros és parkolási infrastruktúrafejlesztés Győrben” című Széchenyi 2020 projekt keretében valósult meg, kétmilliárd forintos pályázati támogatással. A balett-terem építéséhez az önkormányzat 186 millió forintos önrészt biztosított.

Papp Zsolt

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: O Jakócs Péter, Marcali Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 21. 07:31, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp július 22-től

2019. Július 21. 07:29, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2019. Július 20. 07:13, szombat | Helyi

FORGALOMKORLÁTOZÁSOK AZ EDDA KONCERT IDEJÉN

A Győri Rendőrkapitányság ideiglenes forgalomkorlátozást rendelt el a koncert idejére.

2019. Július 20. 07:08, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban: