Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2012. Március 22. 11:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

30 milliós támogatás a győri szociális ellátórendszer öt intézményének

30 milliós támogatás a győri szociális ellátórendszer öt intézményének

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009-ben sikeres pályázatot nyújtott be.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „A kistérségi szolgáltatások fejlesztése az önkormányzatok és képző intézmény közötti kapcsolat erősítésével" című, TÁMOP 5.4.4-09/2/A-2009-0015 azonosítószámú pályázatán az elnyert összeg közel 30 millió forint.

A főpályázó önkormányzat mellett konzorciumi partnerként a projektben részt vesz a szociális ellátórendszerünk öt intézménye (Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr, Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthon, Hajléktalanokat Segítő Szolgálat, Családsegítő Szolgálat valamint az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat), a Széchenyi István Egyetem és a Győri Többcélú Kistérségi Társulás.

A hamarosan lezáruló projekt céljának elérését olyan alaptevékenységek megvalósításával kezdtük, mint a kistérség területén működő intézmények szakembereinek képzési szükségletfelmérése. Ennek eredményeihez kapcsolódóan elkészült a szolgáltatás koordinációs koncepció és az egyéni képzési tervek. A szakmai anyagok elkészítésében minden konzorciumi partner aktív szerepet vállalt. Ennek eredményeként tudtak megszületni olyan innovatív projekt termékek, amelyek nemcsak az aktuális projekt tevékenységet, hanem a hosszútávú fenntarthatóságot is magukban hordozzák.

Az Egyéni Képzési Tervekben 5 képzés jelenik meg a kistérségi szükségleteket alapul véve, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény és a Széchenyi István Egyetem szervezésében. A pályázat keretében a győri kistérség szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátásában dolgozó szakemberei közül 113 fő vehetett részt képzéseinken.

A Széchenyi István Egyetem lektorált tantervvel és szenátusi döntéssel szakirányú továbbképzéssé emelte a Tereptanárképző kurzust, amely Szociális és közösségi terepgyakorlat vezető néven meghirdetésre is került. A nagyszámú jelentkezők közül 35 fő kezdte meg tanulmányait, akik motivációs beszélgetés keretében kerültek kiválasztásra. Elkészült a pilot kurzushoz az új Kézikönyv (Terepgyakorlatok könyve) amelyben már tereptanárként dolgozó kollégák is írtak tanulmányokat. Ugyancsak elkészült az az oktatási segédanyag, amely a tereptanárképzés és a továbbképzések résztvevői számára tartalmaz korszerű ismereteket. Az oktatási csomag tartalmazza a Terepgyakorlatok kézikönyvét, egy munkafüzetet és olyan oktatási segédanyagokat, amelyeket használva hallgatók komplex rálátást kapnak a terepoktatásra.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 09:15, szombat | Helyi

A Mikulás a győri Vásárcsarnokba is ellátogat

A szokásos, gazdag karácsonyi árukínálat mellett idén meglepetés várja a vásárlókat december 6-án a győri vásárcsarnokban. – írja a Győr-Szol.

2023. December 02. 08:16, szombat | Helyi

Korszerűbb lett a hulladékgazdálkodás

Több mint egymilliárd forintból korszerűsítették Győr és környéke hulladékgazdálkodását.

2023. December 02. 07:16, szombat | Helyi

Az adventi időszakban megnő a lakástüzek száma

Decembereben jelentősen megnő a lakástüzek száma, naponta országosan átlagosan több, mint 20 otthon gyullad ki, vagyis szinte minden órára jut egy lakástűz.

2023. December 01. 09:15, péntek | Helyi

Kiválóan szerepeltek a UNI-Győri Úszó SE úszói Gödöllőn

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Széchenyi Egyetem és a Győri Úszó SE együttműködése: Az idei évtől új néven, UNI-Győri Úszó SE néven szerepelnek az ország legjobb vidéki úszócsapatának versenyzői.