Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2019. Október 09. 16:24, szerda | PR

4 dolog, amit csak online szaküzletből rendelj

4 dolog, amit csak online szaküzletből rendelj

Biztosan láttál már olyan képeket a neten, amik azt mutatták be, hogy mi a különbség a fotó és a valóság között. A döbbenetet, mikor valaki a kamera előtt bontja ki a rendelt csomagját és csalódik.

Azért amellett, hogy ezek a fotók nagyon viccesek, elgondolkodtatnak egy kicsit azzal kapcsolatban, hogy ma, amikor bárki bármit megvehet(ne) egy kattintással, könnyen csalódás érheti vagy konkrétan csalás áldozatává válhat.

Egyrészt nem mind arany, ami fénylik, egy hihetetlen akciót látva kezdjünk el gyanakodni, mert valami tuti nem stimmel a termékkel, amiért épp pénzt készülünk adni. Ráadásul az is fontos kérdés, hogyan fizethetünk az interneten a lehető legbiztonságosabban, hogy még véletlenül se nyúlják le a pénzünket.
Esküvői ruha
A legnagyobb csapda. Töredék áron megrendelni az épp trendi menyasszonyi ruha koppintását - rendkívül csábító dolog, hát még ha a méreteket is tökéletesen személyre lehet szabni. Az esetek 99%-ában tuti nem azt kapjuk, amit vártunk vagy amiért fizettünk.

Igen, lehetnek kivételek és biztosan van az ismerőseink között valaki, akinek az ismerőse online rendelt, és pont olyan volt és tökéletesen állt rajta (épp csak egy kicsit kellett bevennie belőle a varrónőnek).

Túl fontos a Nagy Nap ahhoz, hogy egy olcsó utánzat miatt az utolsó hetekben kelljen kapkodni és megoldást találni a ruhaügyre. A ruhakölcsönzés remekül működik. Úgysem fogjuk még egyszer felvenni azt a ruhát, a gyerekünk meg a legritkább esetben fogja ugyanazt viselni a saját esküvőjén. Ne legyenek illúzióink ezzel kapcsolatban.Óra
Az órák esetében is gyakran tapasztalhatjuk, hogy egy-egy karóra netről megrendelve olcsóbb, mint ha egy óraszaküzletbe mennénk be. Könnyen előfordulhat, hogy pár ezer vagy akár luxusórák esetében több tízezer forinttal is olcsóbban megtalálhatjuk ugyanazt a darabot. Ez az árkülönbség még rendben is, ha újonnan vásárolt órát szeretnénk venni az internetről.

Hiszen van olyan óra webáruház, amely online szaküzlet és megbízható is, így innen bátran megrendelhetjük online a kiválasztott karórát. A kínálat rendkívül széles, márkás férfi, női és gyermek karórák többféle stílusban is elérhetőek. Az árak azért lehetnek alacsonyabbak, mert kevesebb egy óra webáruház fenntartási költsége, mivel elég egy raktárt bérelniük, kevesebb munkaerőt kell foglalkoztatniuk, tehát tudnak spórolni a költségeiken. Mindig lehetséges a házhozszállítás itthon, nem kell a személyes átvétellel bajlódni és még pénzvisszafizetési garanciát is vállalnak. A jótállás 1 év.

Aminek az ára már gyanúsan alacsony, ott szinte biztosak lehetünk benne, hogy az óra hamisítvány. Illetve, ha másodkézből vásárolunk órát, akkor semmi garancia nincs arra, hogy eredeti az óra vagy, hogy egyáltalán működik-e.
Luxus holmik
Luxus ruhák, kiegészítők, ékszerek, táskák, cipők és bármi más, ami designer darab - kizárólag a gyártótól vásároljuk meg ezeket vagy a hivatalos viszonteladótól. Csak olyan helyről, ahol garantálják az eredetiséget, visszaküldhetjük a terméket, ha gond van vele, visszaadják a pénzüket és így tovább. Alaposan olvassuk el a vásárlási feltételeket, az elálláshoz való jogot többször is, illetve a fizetési konstrukciókat.

A replikák korában persze nagyon könnyű jó áron hozzájutni egy tökéletes másolathoz, főleg, ha ugye eredetinek hirdetik meg. A korrekt eljárás az, hogy az eladó jelzi, hogy az adott termék másolat. Nem megbízható weboldalak esetén, például, ha névtelen ázsiai lakostól érkezik az áru, szinte biztosak lehetünk benne, hogy hamisítványt fogunk kapni.

Belépőjegyek - jegyüzér oldalakról
A legnagyobb bosszúság a világon, amikor valaki lemarad arról, hogy az elsők között vegyen jegyet egy külföldi sztárfellépő koncertjére, és azzal szembesül, hogy elfogytak a jegyek. Mit lehet ilyenkor tenni?

Azt, hogy jegyüzér oldalakról semmiképpen sem veszünk jegyet dupla vagy tripla áron! Egyszerűen semmi garancia sincs arra, hogy nem adnak el egy jegyet többször is. Így egyrészt jól lehúznak minket sok-sok-sok pénzzel, másrészt még a fellépésre sem engednek be minket hamis jeggyel.

Szóval a helyzet az, hogy nem sok mindent tudunk tenni. Legyen elég pénz a kártyánkon, üljünk a gép előtt és percenként frissítsük a hivatalos jegyvásárlási oldalt, hátha be tudjuk tenni a kosárba a jegyeket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 14:45, csütörtök | PR

2020-ban ismét Alsóörs ad otthont az Open Road Festnek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben.

2019. December 10. 17:54, kedd | PR

Mikor és hogyan térül meg a napelembe fektetett pénzünk?

Biztosan sokat hallottál mostanában az éghajlatváltozásról, a fosszilis energiahordozók mennyiségének csökkenéséről és a környezetszennyezésről.

2019. December 10. 17:53, kedd | PR

Fiatalok és a pénzügyi tudatosság

A pénzügyi tudatosságunk kiépítése valahol a gyermekkorban kapott zsebpénznél kezdődik.

2019. December 10. 17:46, kedd | PR

5 tipp bemutatása a karácsonyi plusz kilók ellen

A karácsonyi időszak tipikusan az a periódus, amikor még az is felszed néhány plusz kilót, aki egyébként stabilan tartja a súlyát évközben.