Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. December 21. 07:30, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír/Kék Duna Rádió

47 millió forintból oktatóteret alakítottak ki a győri Esterházy-palotában

47 millió forintból oktatóteret alakítottak ki a győri Esterházy-palotában

A fejlesztésre nagy igény volt, a foglalkozásokra érkezők száma ugyanis minden évben megduplázódott.

A műemléképület pincéjében helyet kapott egy oktató terem, egy foglalkoztató tér játszósarokkal, egy grafikai műhely a gyerekek részére és egy kreatív közösségi tér kerámia műhellyel. A projekt keretében akadálymentesítettek is az épületben, a Radnai Gyűjteményben pedig új információs pontot hoztak létre. Itt multimédiás anyagként a raktárakban őrzött, másutt nem látható grafikák és akvarellek is elérhetőek. A beruházás uniós támogatással valósult meg, 47 millió forintból - írja a www.kekduna.hu.

Az oktató terek berendezése több korosztály (óvodás, iskolás, felnőtt) akár egyidejű foglalkoztatására is alkalmas. Az itt végzett múzeumpedagógiai tevékenység során multimédiás, interaktív eszközöket (digitális tábla és tartozékai) és hagyományos kreatív, művészi eszközöket (grafikai prés, kerámia műhely) egyaránt használunk.

A projekt fontos eleme a fogyatékkal élők múzeumhasználatát segítő fejlesztések ( hangos-térkép mp3 lejátszókkal a vakok és gyengén látók segítésére, kerekes székesek által is használható információs pult, értelmi fogyatékosokat és látásukban sérülteket is segítő Braille írással ellátott piktogramok mindenhol az épületben).

A múzeumépület állandó gyűjteményében, a Radnai Gyűjteményben új információs pontot hoztunk létre. Ez egy olyan állítható magasságú, érintőképernyős információs pult, melyen multimédiás anyagként a teljes Radnai Gyűjtemény, a raktárakban őrzött, másutt nem látható grafikák és akvarellek, dokumentumok, és a tárgyakhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai háttér- információk is elérhetőek.

Ezekkel a berendezésekkel az infokommunikációs akadálymentesítést is megvalósítottuk, hisz az értelmi fogyatékos és a látásában sérült látogatók, akik a nyomtatott, leírt tárlatvezetővel, oktató anyaggal nem tudnak mit kezdeni, szintén meg tudják így ismerni a gyűjteményt.

Az új múzeumpedagógiai terek nemcsak a földszinti kiállítótérből induló lépcsőn, de kerekesszékesek szállítására is alkalmas lifttel is elérhetőek. Az épületből korábban hiányzó mozgássérült mosdót is a pincében alakították ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.