Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2024. Április 21. 09:13, vasárnap | Helyi

500 ezer forintos bruttó fizetés és összetartó csapat ígéretével csábít a győri rendőrség

500 ezer forintos bruttó fizetés és összetartó csapat ígéretével csábít a győri rendőrség

Állásbörzét tartott a győri rendőrség középiskolás fiatalok számára. Az utánpótlás-tervezési osztály rendőr-alezredesétől azt kérdeztük, hogyan teszik vonzóvá munkájukat a fiatalok számára.

– Azért szervezzük meg ezeket az állásbörzéket, mert sokan egyáltalán nem tudják, milyen lehetőségeik lehetnek a rendőrség kötelékében – fogalmazott a Győri Hírek kérdésére Kutsera Péter, az Országos Rendőr-főkapitányság utánpótlás-tervezési osztályának rendőralezredese. A szakember szerint kevesen tudják, milyen karrierutakat lehet bejárni a rendőrség szolgálatában. Helyszínelő, nyomozó, készenléti…, hosszan sorolható a sor, milyen irányokba indulhatnak a fiatalok.

Az alezredes aláhúzta, az állásbörzéiken a résztvevőknek lehetőségük van személyesen találkozni, beszélgetni a rendőrség dolgozóival. Átbeszélhetik velük az őket érintő témákat, feltehetik nekik személyesen is a kérdéseiket. Az április 19-i állásbörzére fiatalokat vártak, győri és környéki középiskolásokat.

– Tiszthelyettesként bruttó 500 ezer forintos kezdőbért tudunk kínálni – szólt az anyagiakról Kutsera Péter. – Ehhez érettségi szükséges. A szakmai előmeneteltől függően akár négyévente magasabb fizetési sávba kerülhetnek a rendőrség dolgozói.

Mint mondta, a rendőrség támogatja a belső képzéseken való részvételt és az egyéb továbbtanulási formákat is: a Tehetséges Tiszthelyettes programjukba azokat az ambíciózus kollégákat választják be, akik nappali tagozatos hallgatóként tanulhatnak tovább a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy úgynevezett rendelkezési állományba kerülnek, fizetést kapnak, és teljes mértékben a tanulmányaikra fókuszálhatnak.

– Tapasztalataim alapján úgy látom, a legnépszerűbb területek a fiatalok körében a baleseti helyszínelés, vagy az, mikor kutyával dolgozhatnak együtt. Az utóbbi években pedig kialakult egy új terület, ez pedig a kibernyomozás – mutatott az új trendekre Kutsera alezredes, hozzátéve, hogy manapság jócskán megszaporodtak a telefonon és online elkövetett csalások.

Ugyan a rendőrségi munkát férfias szakmának könyvelte el a köznyelv, ám ennél nagyobbat nem is lehetne tévedni.

– Nem kell sokat visszamenni a múltban, amikor alig 10 százalék körül mozgott a női dolgozók aránya. Ez manapság inkább fele-fele. Bizonyos területeken a férfi, máshol pedig a női kollégák jelenléte magasabb. Bátran mondhatom, aki itt dolgozik – akár nőként, akár férfiként –, összetartó, családias közösségbe kerül, ahol számíthat a másikra.

Címkék: állás, győr, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 22. 09:13, szombat | Helyi

Nyári diákmunka kétszázezer bruttóért

Érdemes sietni, júliustól indul a központi diákmunka program, sok településen már csak a héten lehet jelentkezni. Napi hat óráért havi 200 ezer bruttót kereshetnek.

2024. Június 22. 09:12, szombat | Helyi

Tápszentmiklóson épül a közösségi tér

Megkezdődött a Tápszentmiklósi Közösségi Tér építése a munkaterület átadásával – jelentette be a Facebook-oldalán Kovács József polgármester.

2024. Június 22. 07:12, szombat | Helyi

Már bontották a házat, amiben a régi gazda otthagyta kutyáját (FOTÓK)

Egy bontás alatt lévő házból mentett ki kutyát A Szurkolók az Állatokért – Győr Alapítvány, a lehulló törmelékek közt reszkető németjuhászt magára hagyta az előző tulajdonos – közölték a szervezet Facebook-oldalán

2024. Június 21. 09:13, péntek | Helyi

Teqball ob – Izsák és Blázsovics győzött egyéniben Győrben

Izsák Anna és Blázsovics Ádám nyerte egyéniben a MOL Országos Teqball Bajnokság III. és egyben utolsó fordulóját.