Városlista
2020. szeptember 19, szombat - Vilhelmina

Hírek

2012. Január 19. 08:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Magyar Hírlap

577 alkalmazottjától válik meg a NAV: Győrt is érinthetik az elbocsátások

577 alkalmazottjától válik meg a NAV: Győrt is érinthetik az elbocsátások

Ötszázhetvenhét alkalmazottat kell elbocsátania a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) a kormányzati előírás szerint - tudta meg a Magyar Hírlap.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hány dolgozót érint ez a győri igazgatóságon, ám nagy valószínűséggel felmondásokra ott is sor kerül majd.

A napilap szerdai számában megjelent cikk ismerteti, hogy összesen több mint 6700 álláshely szűnik meg a közszférában a kabinet döntése értelmében.
"A létszámleépítés a NAV központi hivatalában a legnagyobb arányú. Az irányelv szerint az elbocsátásokat úgy és aszerint kell végrehajtani, hogy ezáltal nem sérülhetnek az alapfeladatok ellátásai, így az adó-, a vám és a jövedéki, illetve a bűnügyi terület ellenőrzései" - mondta a Magyar Hírlap kérdésére Burillák Attila, a NAV sajtófőnöke.

Hangsúlyozta: remélik, hogy a létszámleépítés nem okoz fennakadást, mert eközben a kormány további hatékonyságnövekedést vár el a hivataltól. "Csak az idén nyolcvanöt új feladatot kell ellátnia a hivatalnak, amelyből az látszik, hogy a teendők száma nem csökken, a létszám azonban igen" - jelentette ki Burillák Attila. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a NAV sikerrel szedte be a nemzetgazdasági miniszter által meghatározott plusz negyvenmilliárd forint általános forgalmi adót tavaly november végéig, az akadályokat azonban csak úgy tudták sikerrel venni, hogy a legkritikusabb pontokon megtöbbszörözték erőiket, kapacitás híján más területekről kellett átmenetileg átcsoportosítani a munkatársakat. A NAV tavaly jelentősen növelte ellenőrzési tevékenységét, miután tizenhárom százalékkal több adózót vizsgáltak, mint az azt megelőző évben. A szervezet jelenleg 23 ezer főt foglalkoztat.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.