Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Április 04. 16:34, szerda | Helyi

A gyermekálmok áprilisa

A gyermekálmok áprilisa

Április 5-én rendezik meg a IX. Kantharosz Gálát Győrben, a Richter Teremben.

Célja a korábbi évekhez hasonlóan az, hogy támogasson minden olyan tevékenységet, melynek keretében a gyermekek fejlesztése, felzárkóztatása, ápolása, gondozása és nevelése, valamint a tehetségek felkarolása valósulhat meg. Idén április 5-én a Richter terem ad helyet a rendezvénynek, melynek első nyolc évében mintegy 53 millió forintnyi támogatással segítettek valóra váltani a gyermekek álmait.

„Az önkormányzat mindig a jó cél mellett áll és támogatja a civil szervezeteket. Az aktuális pályázatot 25 millió forintos keretösszeggel írták ki, tehát pályázhatnak a civil szervezetek” – mondta a gála kapcsán Radnóti Ákos alpolgármester.

Tagai István, a Kantharosz Gála főszervezője hozzátette, hogy idén a beérkezett harminc pályázatból tizenöt nyer majd támogatást. A pályázati keret a jótékonysági rendezvény tiszta bevétele lesz. A pályázatonként elnyerhető támogatás összege várhatóan 200 ezer és 3 millió forint között alakul. A támogatók és a támogatottak sora is kialakult már.

A kezdeményezés már határainkon is átnyúlik, ugyanis idén már második alkalommal van dunaszerdahelyi szervezet is a pályázók között.

„Testvérvárosként nagyon jó a kapcsolat a győri és a dunaszerdahelyi Rotary Klub között. Nagyon örülök, hogy a támogatási kört irányunkban is kiszélesítették és pályázhattunk” – hangsúlyozta a két város sikeres együttműködése kapcsán Horváth Zoltán, Dunaszerdahely alpolgármestere.

A Kantharosz Gála tehát április 5-én várja az érdeklődőket a Richter terembe, ahol a Győri Filharmonikus zenekar közreműködésével igazi újdonságok csendülnek majd fel.

Forrás: gyorplusz.hu

Főkép: gyfz.hu

Fotó: O. Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.