Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Október 16. 13:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

A győri telekárak előzik a budapestit: 400 négyzetméterért 40 millió?

A győri telekárak előzik a budapestit: 400 négyzetméterért 40 millió?

Győrben, függően a belváros közelségétől, 8-10, de akár 35-40 millió forintért is lehet vásárolni építési telkeket. Az ingatlanok értékét erősítették a városban induló járműipari nagyberuházások.

- Szeretik azokat a telkeket, amelyek viszonylag közel vannak a belvároshoz, de mégis egy nyugodtabb, csendesebb övezetben helyezkednek el - mondta a Nyugathír.hu-nak Molnár Kristóf, az Openhouse Ingatlaniroda ügyvezetője. - Itt, ha a megyéről beszélünk, akkor Győr, Sopron és Mosonmagyaróvár a legkeresettebb helyszínek, illetve, ha telkekről beszélünk, akkor meg kell említeni mindenképpen, és főleg Győrben egy tendencia, hogy építési vállalkozók keresik a telkeket, ahol egy 4-6 lakásos épületet fel tudnak húzni. A nagy projektek, mint a Városrét és a Dunapart Rezidencia befejeződtek kisebb-nagyobb sikerrel, és most azok a vállalkozók, akik átvészelték a válságot, megveszik a bontandó házakat vagy a telkeket, természetesen projektáron.

Győrben a telekár nagyon széles skálán mozog, 400, 500, 600 négyzetméteres telkeket akár 8-10 millióért is lehet venni, de ez egészen elmegy a 35-40 millió forintos kategóriáig is. Óriási a választék, és a jó telkekre, a jó elhelyezkedésű területekre vadászat van, tehát azokra mindig is meg volt, és meg is lesz a kereslet.

- Külföldi beruházók kisebb projektekben nem gondolkodnak, viszont megjelentek itt az Audi-beruházás kapcsán, a beszállítói kör kapcsán, akik hosszabb távon gondolkodnak Győrben, úgyhogy abszolút megvan a külföldi kereslet, akik megveszik a telkeket, és abban gondolkodnak, hogyha nem is azonnal, de középtávon építenek ezekre a telkekre - fogalmazott Molnár Kristóf. - Úgy gondolom, hogy Budapesthez lehet hasonlítani, illetve országos összehasonlításban Győrben magasabbak a telekárak, és megvan a kereslet. Győrben valószínűleg a következő időszakban túlkereslet is lesz a telkekre, hiszen a város elég jól be van épülve, itt egy-egy foghíjtelek óriási értéknek számít, különösen, ha jó elhelyezkedése van.

Címkék: Győrben, telek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.