Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Június 10. 13:14, péntek | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város honlapja

A JÖVŐ PILLÉREI: KÖZÖSSÉG ÉS KULTÚRA

A JÖVŐ PILLÉREI: KÖZÖSSÉG ÉS KULTÚRA

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata civil szervezetekkel és vállalkozásokkal összefogva pályázatot nyújt be a „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése, helyi közösségszervezés” felhívásra.

A pályázat elnyerése esetén egy olyan 4 éves projekt valósulhat meg Győrben, amelyben a helyi közösségi kezdeményezéseké lesz a főszerep. A mintegy másfél milliárd forintos keret felhasználásával megújulhatnak a város kiválasztott kulturális és közösségi terei, épületei, és maguk a közösségek, a közösségi programok is.
A projekt akkor lesz sikeres, ha Győrben 4 év múlva többen vesznek részt a kulturális és közösségi élet egyre színesedő szervezésében, mint ma, és egyre több szabadidőt töltünk közösségben. A városban már több éve elindult az a folyamat, amely pillérként tekint a kultúrára. Győr eldöntötte, hogy beadja pályázatát a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa cím viselésére, amelynek előkészítése és megvalósítása nem lehetséges a helyi közösségek kezdeményezőkészsége, innovatív energiái, partnersége nélkül. A helyi közösségi élet megerősödésének, megújulásának szándéka mozgatja ennek a projektnek a tervezőit is, akik a vélemények és projektötletek begyűjtését 2016. június 20-ig végzik a http://www.clld.arrabona.eu és a http://www.gyor.hu oldalon („Mondja el véleményét!”) elérhető kérdőív segítségével.

A kérdőív kitölthető az alábbi linken is:http://goo.gl/forms/mocFCkGJKvqILgmp2

Kérjük, a kérdések megválaszolásával szánjon 10 percet városunk jövőjére!

Arrabona EGTC
a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia tervezői

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.

2024. Április 30. 08:13, kedd | Helyi

Felavatták Halbritter Mátyás emlékművét

Emlékművet állítottak a Győri Keksz- és Ostyagyár volt igazgatója tiszteletére.

2024. Április 30. 07:16, kedd | Helyi

Ismét felveszik a harcot Győrben a kártevők ellen

A Győr-Szol Zrt. április 30-án, kedden, május 1-jén, szerdán és május 2-án, csütörtökön este 22 óra és másnap reggel 6 óra között permetezné a Győr területén található utcai fákat