Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 07. 08:30, kedd | Helyi
Forrás: MTI

A kisvállalkozásokat segíti a rábaközi Szanyban épülő inkubátorház

A kisvállalkozásokat segíti a rábaközi Szanyban épülő inkubátorház

Kezdő kisvállalkozásokat segítő inkubátorház épül 400 ezer euróból uniós támogatással a Győr-Moson-Sopron megyei Szanyban.

Ahol a már működő cégek 70 millió forint iparűzési adóval gyarapítják a nagyközség büdzséjét - mondta Németh Gergely polgármester az MTI-nek hétfőn.

Az év végére elkészül a közel 800 négyzetméteres létesítmény, amelyben egyebek között lakatos-, és kőfaragó műhely, továbbá raktárak, üzletek és irodák kapnak helyet. A beruházáshoz a Magyarország- Szlovákia Együttműködési Program keretében nyerték el a támogatást, amelyet öt százalék önrésszel és további mintegy 5-6 millió forint járulékos költséggel egészít ki az önkormányzat.

A fejlesztés eredményeként mintegy húsz munkahelyet teremtenek. Szany a munkalehetőségeket illetően egyébként kedvező helyzetben van, a nem egészen 2.300 lakosú település vállalkozásai 1.400 embernek adnak munkát. A vállalkozások által fizetett iparűzési adó a 350 millió forintos évi költségvetés ötödét teszi ki - ismertette a településvezető.

A inkubátorház építési projekt szlovákiai partnere Jóka település, ahol szolgáltatóházzá alakítanak át egy meglévő épületet - tette hozzá Németh Gergely.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense